Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Αυξάνουν μερίδια αγοράς όλες οι θυγατρικές

Την αύξηση των μεριδίων αγοράς όλων των θυγατρικών της τόνισε η διοίκηση της Marfin Investment Group στην τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου 2009.

MIG: Αυξάνουν μερίδια αγοράς όλες οι θυγατρικές
Την αύξηση των μεριδίων αγοράς όλων των θυγατρικών της τόνισε η διοίκηση της Marfin Investment Group στην τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου 2009.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ντένης Μαλαματίνας, τόνισε ότι οι τρέχουσες συνθήκες στις βασικές αγορές όπου δραστηριοποιείται η εταιρία (Ελλάδα και νοτιοανατολική Ευρώπη) αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κρίση έχει δημιουργήσει ευκαιρίες, γεγονός που επιτρέπει στον όμιλο την επιτάχυνση των επιχειρησιακών σχεδίων του όχι μόνο μέσω οργανικής επέκτασης.      

Ακόμη, κατέγραψε την αύξηση των μεριδίων από τη Vivartia, την Attica και τον  όμιλο Υγεία, ενώ τόνισε ότι η μεγαλύτερη άνοδος των μεριδίων αγοράς τους αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής της ΜΙG. 

Ειδικότερα για τη Vivartia, ο κ. Μαλαματίνας ανέφερε την άνοδο μεριδίων στο φρέσκο γάλα, προσθέτοντας ότι αύξησαν τα μερίδιά τους τόσο ο όμιλος Goody's όσο και τα Flocafe.

Για την Attica Συμμετοχών, επισήμανε πως συνεχίζει να αυξάνει τα μερίδια αγοράς της σε όλες της αγορές όπου δραστηριοποιείται, ενώ το μερίδιο αγοράς της στα δρομολόγια Πειραιάς - Κρήτη διαμορφώνεται ήδη στο 15%.  

Άνοδος μεριδίου αγοράς καταγράφεται και στον όμιλο Υγεία.

Ακόμη, ο CEO τόνισε ότι η MIG Τechnology, η οποία ελέγχει ήδη ποσοστό 86,57% στη SingularLogic, στοχεύει σε έξοδο της εταιρίας από το Χ.Α. 
  

Στους βασικούς στόχους στρατηγικής του επιχειρηματικού ομίλου ο κ. Μαλαματίνας ανέφερε μεταξύ άλλων την επέκταση της εταιρίας, όχι μόνο μέσω οργανικής ανάπτυξης, τη βελτίωση των ταμειακών ροών και τη διατήρηση ισχυρής ρευστότητας από την εταιρία.   

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v