Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: Εξαγορά της βοσνιακής ALPRO

Την εξαγορά της Βοσνιακής βιομηχανίας διέλασης αλουμινίου ALPRO A.D. στην περιοχή Βλασένιτσα, στο Σερβικό τμήμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, γνωστοποίησε η Αλουμυλ Μυλωνάς.

Alumil: Εξαγορά της βοσνιακής ALPRO
Την εξαγορά της Βοσνιακής βιομηχανίας διέλασης αλουμινίου ALPRO A.D. στην περιοχή Βλασένιτσα, στο Σερβικό τμήμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, γνωστοποίησε η Αλουμυλ Μυλωνάς.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η βιομηχανία ALPRO, ηγέτης στην αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, δραστηριοποιείται από το 1982 στην παραγωγή και επεξεργασία προφίλ αλουμινίου, διαθέτοντας σύγχρονες γραμμές παραγωγής προφίλ (μέγιστης παραγωγικής δυναμικότητας 10.000 τόνων ετησίως), ηλεκτροστατικής βαφής και χυτήριο για καθετοποιημένη παραγωγή.

Διαθέτει ιδιόκτητα οικόπεδα συνολικού εμβαδού 33.000 τ.μ. περίπου επί των οποίων απλώνονται βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθήκες και γραφεία 13.100 τ.μ. περίπου.

Είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2000 σε θέματα διαχείρισης ποιότητας και βρίσκεται στο στάδιο απόκτησης πιστοποίησης κατά ISO:14001 σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και είναι ικανή να παράγει ευρύτατη γκάμα επεξεργασμένων προϊόντων προφίλ αλουμινίου, τα οποία διαθέτει στις αγορές της Βαλκανικής.

Η Αλουμυλ Μυλωνάς απέκτησε την εν λόγω βιομηχανία μέσω της κατά 100% θυγατρικής της ALUMIL YU INDUSTRY S.A. (η οποία εδρεύει στο Τσάτσακ, Σερβία), αρχικά αγοράζοντας μετοχές από το τοπικό Χρηματιστήριο της Βοσνίας (Banja Luka) και με ιδιωτική τοποθέτηση.

Στη συνέχεια, υποβλήθηκε Δημόσια Πρόταση (για την αγορά μετοχών), μέσω της οποίας ο όμιλος αρχικά ξεπέρασε το 61% και σήμερα ελέγχει άμεσα και έμμεσα πάνω από το 75% του μετοχικού κεφαλαίου.

Τονίζεται, στην ανακοίνωση, ότι συνολικά δαπανήθηκαν περίπου 1,35 εκ. ευρώ και πρόκειται να επενδυθούν πρόσθετα 5 εκ. ευρώ περίπου για τον εκσυγχρονισμό και τον αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας.

Στα πλαίσια ενίσχυσης των παραγωγικών δυνατοτήτων και προκειμένου να συνεχίζει να αντιμετωπίζεται επαρκώς η ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων του Ομίλου διεθνώς, η απόκτηση της νέας βιομηχανίας αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Αλουμυλ Μυλωνάς στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, προσφέροντας νέες, ουσιαστικές εναλλακτικές λύσεις.

Τέλος τονίζεται, ότι η διοίκηση εξέτασε το τίμημα της εξαγοράς, θεωρώντας το άκρως ελκυστικό, δεδομένης της παραγωγικής δυναμικότητας της ALPRO, γεγονός το οποίο αναμένεται να αποφέρει μεσοπρόθεσμα καλύτερες αποδόσεις και για τους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v