Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Πτώση 33,6% στα κέρδη εξαμήνου

Μειωμένα κατά 30% σε ετήσια βάση διαμορφώνονται τα καθαρά κέρδη της Intralot στο β΄ τρίμηνο, στα 24,6 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν στα 232 εκατ. ευρώ.

Intralot: Πτώση 33,6% στα κέρδη εξαμήνου
Μειωμένα κατά 30% σε ετήσια βάση διαμορφώνονται τα καθαρά κέρδη της Intralot στο β΄ τρίμηνο, στα 24,6 εκατ. ευρώ. 

Τα έσοδα της εταιρίας διαμορφώνονται στα 232 εκατ. ευρώ από 290 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα EBITDA να ανέρχονται στα 32 εκατ. ευρώ από 45,5 εκατ. στο Q2 του 2008.  

Στο εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 74,6 εκατ. ευρώ, από 112,4 εκατ. στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζοντας υποχώρηση 33,6%.
 
Τα έσοδα ανέρχονται στα 488 εκατ. ευρώ από 547 εκατ. και τα EBITDA στα 66,8 εκατ. από 110,4 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.   

--- Η ανακοίνωση της εταιρίας

Η Intralot, η πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2009, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Intralot διαμορφώθηκε στα €488 εκατ. στο Α’ εξάμηνο του 2009, έναντι €547,5€ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €91,1 εκατ., (το Α’ εξάμηνο του 2008 έφτασαν τα €126,7 εκατ.) Τα κέρδη προ φόρων (EBT) έφτασαν τα €74,6 εκατ. (το Α’ εξάμηνο του 2008 €112,4), ενώ τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας (EAT) έφτασαν τα €42 εκατ., έναντι €60,3 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αναφορικά στη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €51,4 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €9,5 εκατ. Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων (EAT), αυτά διαμορφώθηκαν στα €10,6 εκατ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2009, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: “Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της Intralot για το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς η κερδοφορία της εταιρείας κινείται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας για το σύνολο του 2009. Αυτό μάλιστα επετεύχθη παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση και την εντεινόμενη αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών σε κάποιες από τις χώρες, όπου δραστηριοποιούμαστε, καθώς και του αυξημένου κόστους έναρξης των νέων έργων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Β’ τρίμηνο του 2009 είναι το πρώτο ολοκληρωμένο τρίμηνο, κατά το οποίο εφαρμόζεται το νέο συμβόλαιο του Στοιχήματος στην Τουρκία, καθιστώντας τη σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2008 πιο δύσκολη, δημιουργώντας ωστόσο μία πολύ πιο σταθερή βάση εσόδων για τα επόμενα χρόνια.

Τον Ιούλιο, η Λοταρία του Οχάιο, ένα έργο πολύ μεγάλης κλίμακας στις ΗΠΑ, ξεκίνησε τη λειτουργία της πολύ επιτυχημένα με το σύστημα της Intralot. Ένα δεύτερο σημαντικό έργο, στην Ευρώπη αυτή τη φορά, το οποίο θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα είναι στην Ολλανδία.

Τέλος, ένα έργο, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα σηματοδοτώντας την είσοδο της Intralot σε μία νέα εποχή, είναι το πόκερ μέσω διαδικτύου στην Ιταλία. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την προοπτική να παρέχουμε τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου σε χώρες, όπου υπάρχει το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο και γι’ αυτό το λόγο ιδρύσαμε θυγατρική εταιρεία, την INTRALOT Interactive (Ι2), ώστε να αξιοποιήσουμε παρόμοιες ευκαιρίες σε διάφορες χώρες.

Αναφορικά με τις εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο εξάμηνο, η INTRALOT έχει αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά της Βόρειας Αμερικής κερδίζοντας δύο νέα συμβόλαια, στις Πολιτείες του Βερμόντ και του Άρκανσο, φτάνοντας τα 11 συμβόλαια στη χώρα, 5 από τα οποία υπεγράφησαν μέσα στο 2009. Επομένως, υπάρχει μία συσσώρευση 6 έργων στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα τρίμηνα. Αυτό είναι μία πολύ σημαντική επιτυχία για την Εταιρεία, που αναδεικνύει την ηγέτιδα τεχνολογία της και την ανταγωνιστική της θέση μέσα σε μία πολύ μεγάλη αγορά.

Επιπλέον, υλοποιήσαμε πρόσφατα ένα εσωτερικό πρόγραμμα ενοποιήσεων και βελτιώσεων των λειτουργιών του Ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο, τα θετικά αποτελέσματα του οποίου θα αρχίσουν να φαίνονται στα πρώτα τρίμηνα του 2010.

Τέλος, η INTRALOT συνεχίζει να παρακολουθεί τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις, τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών και αναζητά ευκαιρίες στρατηγικών εξαγορών.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v