Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Πέρασμα στην κερδοφορία

Στην κερδοφορία πέρασε η Space Hellas, ύστερα από την αύξηση των αποτελεσμάτων της στο α’ τρίμηνο του 2004, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο ομίλου.

Space Hellas: Πέρασμα στην κερδοφορία
Στην κερδοφορία πέρασε η Space Hellas, ύστερα από την αύξηση των αποτελεσμάτων της στο α’ τρίμηνο του 2004, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο ομίλου.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων για τη μητρική εταιρία Space Hellas, ανήλθαν σε 447 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 252 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Space Hellas, η συγκεκριμένη κερδοφορία επιτεύχθηκε παρόλο που ο κύκλος εργασιών του πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα από τα περυσινά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 4.920 χιλ. ευρώ, έναντι 7.207 χιλ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται καθαρά συγκυριακό, καθώς οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το σύνολο της χρήσης αναφέρουν συνολικά ενισχυμένο κύκλο εργασιών σε σχέση με το 2003. Η εξομάλυνση αυτή αναμένεται να γίνει αισθητή μετά το πέρας του α’ εξαμήνου.



Σε ενοποιημένο επίπεδο, επισημαίνεται, πως τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 398 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 256 χιλ. ευρώ πέρυσι.

Όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η βασική αιτία της επιστροφής σε κερδοφορία βρίσκεται α) πίσω από τη δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών, προσπάθεια που ξεκίνησε στα τέλη του 2002 και ολοκληρώθηκε εντός του 2003, β) στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης των τμημάτων της Space Hellas, με σκοπό αυτά να είναι περισσότερο παραγωγικά, χωρίς να δημιουργούνται δομικές αλλαγές στο βασικό στρατηγικό άξονα της εταιρίας, καθώς και γ) στην ποιοτικότερη επιλογή και εκμετάλλευση έργων που η εταιρία έχει αναλάβει.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι εντός του 2003, η Space Hellas προχώρησε στην ρευστοποίηση ζημιογόνων συμμετοχών (όπως η Internet Hellas), με απώτερο στόχο την επικέντρωση σε δραστηριότητες, που είναι ικανές να παράγουν λειτουργικά κέρδη.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Space Hellas, πως παρά τη σημαντική λειτουργική και έκτακτη ζημιά (κυρίως λόγω πώλησης ζημιογόνων συμμετοχών), που η εταιρία παρουσίασε στη χρήση 2003, τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2004 σηματοδοτούν την επιστροφή της εταιρίας σε κερδοφόρα οικονομικά αποτελέσματα και θέτουν βάση για τη βελτίωση των στοιχείων του ισολογισμού.

Τέλος, σημειώνεται, πως σύμφωνα με τα παραπάνω, η Space Hellas έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την κατάθεση στο Χ.Α. ενημερωτικού δελτίου μέσω αναδόχου Τράπεζας, με το οποίο θα ζητά την άρση του καθεστώτος επιτήρησης και την επιστροφή της μετοχής σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v