Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Χορηγήσεις, απόδοση ιδίων κεφαλαίων τα ατού

Σε επίπεδα προ κρίσης επέστρεψε η κερδοφορία της Εθνικής, όπως τόνισε η διοίκηση της τράπεζας στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

ΕΤΕ: Χορηγήσεις, απόδοση ιδίων κεφαλαίων τα ατού
Σε επίπεδα προ κρίσης επέστρεψε η κερδοφορία της Εθνικής, όπως τόνισε η διοίκηση της τράπεζας στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Όπως ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, η ΕΤΕ είναι μία από τις ελάχιστες τράπεζες που κατάφεραν να εμφανίσουν αξιοπρεπή αύξηση χορηγήσεων στο τρίμηνο, ενώ τα κέρδη προ προβλέψεων, στο 1,5 δισ. ευρώ περίπου, επέστρεψαν σε επίπεδα προ της κρίσης. 

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) της τράπεζας διαμορφώθηκε στο 24% στο Q2.  

Παράλληλα, μετά και την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, η κεφαλαιακή βάση της τράπεζας καθίσταται ιδιαίτερα ισχυρή, με την ΕΤΕ να κατατάσσεται μεταξύ των 5 καλύτερα κεφαλαιοποιημένων τραπεζών στην Ευρώπη.

Ο κ. Θωμόπουλος σημείωσε την επιδείνωση στην ποιότητα ενεργητικού στο β΄ τρίμηνο και η τάση τάση είναι σαφώς επιβραδυνούμενη.

Στην περίπτωση της Finansbank, ο CFO της ΕΤΕ τόνισε ότι η κερδοφορία της τουρκικής θυγατρικής διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Για τη ΝΑ. Ευρώπη, ο κ. Θωμόπουλος υπογράμμισε την ανθεκτικότητα των θυγατρικών στον τομέα των εσόδων και τα κέρδη προ προβλέψεων που επιστρέφουν σε επίπεδα προ της κρίσης. Η τάση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην περιφέρεια τόσο σε σχετικά όσο και σε απόλυτα μεγέθη, επιβραδύνεται, σημείωσε.   

Σχετικά με το ενδεχόμενο επαναγοράς των προνομιούχων μετοχών του ελληνικού δημοσίου, ο κ. Θωμόπουλος τόνισε ότι η τράπεζα θα εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο στις αρχές του 2010.  
 
Ερωτηθείς για πιθανότητα κίνησης στο μέτωπο των εξαγορών, επισήμανε ότι η ΕΤΕ στοχεύει στην αύξηση των μεριδίων αγοράς της, σημειώνοντας ότι "είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε τις καταστάσεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v