Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Στα 240 χιλ. τα κέρδη ομίλου στο εξάμηνο

Τα κέρδη μετά από φόρους της Profile για το εξάμηνο του 2009 διαμορφώθηκαν σε 240 χιλ. ευρώ από 1.224 χιλ. ευρώ  το αντίστοιχο εξάμηνο του 2008.

Profile: Στα 240 χιλ. τα κέρδη ομίλου στο εξάμηνο
Σε τροχιά κερδοφορίας παραμένει ο όμιλος της Profile παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει υψηλή ρευστότητα, ενισχυμένα ίδια κεφάλαια και χαμηλό δανεισμό.
 
O όμιλος συνέχισε απρόσκοπτα στο α' εξάμηνο του 2009, το επενδυτικό του πρόγραμμα, προκειμένου να επιτύχει τους επεκτατικούς του στόχους σε μερίδια αγοράς, ιδίως στο εξωτερικό, αλλά και την ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων λογισμικού.
 
Κομβικό σημείο για τον όμιλο στο εξάμηνο που έληξε, ήταν η έναρξη της εσωτερικής αναδιοργάνωσης, διατηρώντας τη χρηματοοικονομική (Financial) και επιχειρηματική του (Business) δομή, με το διαχωρισμό διακριτών κατευθύνσεων Software, Solutions Integration και Public Sector που αντικατοπτρίζουν τις στρατηγικές του προτεραιότητες, ενώ ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ταχύτερη ανταπόκριση αλλά και περιορισμούς σε δαπάνες.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του α'εξαμήνου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έκλεισε στα ευρώ 7,113 εκατ. έναντι ευρώ 8,458 εκατ. το α' εξάμηνο του 2008 παρουσιάζοντας μείωση κατά 15,91% ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ευρώ 240 χιλ. από ευρώ 1.224 χιλ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2008.
 
Ο περιορισμός της ζήτησης και η αμυντική στάση των πελατών ως αποτέλεσμα του υφιστάμενου οικονομικού κλίματος επέδρασε προσωρινά στα μεγέθη του ομίλου, ενώ ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η καθυστέρηση στην τιμολόγηση σημαντικών έργων για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα οποία υλοποιούνται.

Η καθαρή κερδοφορία προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) προσδιορίστηκε σε ευρώ 554 χιλ. το 2009, από ευρώ 1.732 χιλ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2008, κυρίως ως αποτέλεσμα αυξημένων εξόδων έρευνας και ανάπτυξης για την κάλυψη των απαιτήσεων, έργων και προϊόντων. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν στα ευρώ 1,125 εκατ. το 2009 από ευρώ 2,377 εκατ. το α' εξάμηνο του 2008.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας το α' εξάμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στα ευρώ 5,971 εκατ. από ευρώ 7,633 εκατ. το 2008, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους έφτασαν στις ευρώ 303 χιλ. από ευρώ 978 χιλ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2008.

Τα κέρδη ανά μετοχή μετά από φόρους, (EPS) διαμορφώθηκαν στα ευρώ 0,02 έναντι ευρώ 0,10 στο αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Τα στοιχεία του ενεργητικού παρουσίασαν αύξηση διαμορφούμενα σε ευρώ 28,8 εκατ. από ευρώ 28,2 εκατ. (στις 31.12.2008), ενώ τα ίδια κεφάλαια από ευρώ 14,9 εκατ. το α' εξάμηνο του 2008 έφτασαν τα ευρώ 15,2 εκατ., το 2009 αναδεικνύοντας την υγιή διαχείριση των μεγεθών της εταιρείας. Επίσης ο όμιλος εμφανίζει χαμηλό δανεισμό, ο οποίος μειώθηκε από ευρώ 4,234 εκατ. (στις 31.12.2008) σε ευρώ 4,192 εκατ. το α' εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, τα ρευστά διαθέσιμα αυξήθηκαν σε ευρώ 2,161 εκατ. το α' εξάμηνο του 2009 από ευρώ 1,292 εκατ. το 2008, επιβεβαιώνοντας την άρτια πιστωτική πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία, τη μείωση απαιτήσεων των πελατών, όπως επίσης και την αποτελεσματική διαχείριση των πιστωτικών κινδύνων.

Ο όμιλος Profile συνεχίζει την προσπάθεια εκμετάλλευσης νέων ευκαιριών περαιτέρω διείσδυσης στην διεθνή και εγχώρια αγορά, πάντα με γνώμονα την ικανοποίηση των πελατών και την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του, καθώς η Διοίκηση εκτιμά ότι η χρηματοοικονομική του υγεία, η διαθέσιμη ρευστότητα και ο ιδιαίτερα χαμηλός δανεισμός προσφέρουν μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα επέκτασης και κατοχύρωσης μεριδίων στην υφιστάμενη συγκυρία.

Μέσω των παρακάτω επιχειρησιακών κατευθύνσεων, ο όμιλος σκοπεύει στην βέλτιστη απόδοση των εργασιών του με τις εξειδικευμένες λύσεις που προσφέρει τόσο στον χρηματοοικονομικό όσο και στο γενικότερο επιχειρηματικό τομέα (Financial & Business), προσδίδοντας σημαντικό πλεονέκτημα εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας.

Συγκεκριμένα:

Το Software αφορά την ανάπτυξη, προώθηση και υλοποίηση ευέλικτων, ιδίων προϊόντων software όπως οι νέες πλατφόρμες FMS (Financial Management System) και UTS (Universal Ticketing Solution) καθώς και οι λύσεις IMSplus, Spectrum, Registry, NOUS, BeCom κ.ά., για την ολοκληρωμένη κάλυψη των επιχειρηματικών αναγκών πληροφορικής ενός οργανισμού.

Το Solutions Integration, αφορά την αντιπροσώπευση κορυφαίων λύσεων διεθνών εταιριών όπως των π.χ. SunGard, NetEconomy, FundTech, Oracle, Expand, ΤΜΑ Systems, EMC, China Systems, κ.ά. Τέλος, το τμήμα του Public Sector, αφορά την εξειδικευμένη διαχείριση, εγκατάσταση και κάλυψη Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων (ΟΠΣ) για το Δημόσιο τομέα, με μεγάλα έργα σε Υπουργεία, Οργανισμούς, Δήμους, Επιμελητήρια κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v