Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Προχωρά σε επανάκληση ομολόγου €400 εκ.

Σε επανάκληση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, ύψους 400 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει στις 29 Σεπτεμβρίου η Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να μην επιβαρυνθεί από το αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης.

Πειραιώς: Προχωρά σε επανάκληση ομολόγου €400 εκ.
Σε επανάκληση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (Lower Tier II), ύψους 400 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει στις 29 Σεπτεμβρίου η Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί από το αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης με το οποίο βαρύνεται η συγκεκριμένη έκδοση μετά τις 29/9/09.

Όπως αναφέρει στην έκθεση που συνοδεύει τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου η διοίκηση της Πειραιώς αποφάσισε λόγω της ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας που διαθέτει να προβεί σε πρόωρη εξόφληση της παραπάνω έκδοσης στις 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους αρχικούς όρους της έκδοσης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης βαρύνεται μέχρι τις 29/9/2009 με το επιτόκιο euribor πλέον 0,60%. Μετά τις 29/9/09 και μέχρι τη λήξη του (το 2014) το επιτόκιο διαμορφώνεται σε euribor πλέον 1,90%.

Προκειμένου επομένως να αποφύγει το υψηλότερο κόστος εξυπηρέτησής του η Πειραιώς έχει ήδη ζητήσει και έχει λάβει τη σχετική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος για την πρόωρη εξόφλησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v