Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜIG: Αύξηση 22,3% σε ενοποιημένα μικτά κέρδη Q2

Αυξημένα κατά 22,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο εμφανίζονται τα ενοποιημένα μικτά κέρδη της Marfin Investment Group στο β΄ τρίμηνο, στα 176,2 εκατ. ευρώ και με τα ενοποιημένα έσοδα στα 470,2 εκατ. ευρώ, με αύξηση 7,2%.

ΜIG: Αύξηση 22,3% σε ενοποιημένα μικτά κέρδη Q2
Αυξημένα κατά 22,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο εμφανίζονται τα ενοποιημένα μικτά κέρδη της Marfin Investment Group στο β΄ τρίμηνο, στα 176,2 εκατ. ευρώ και με τα ενοποιημένα έσοδα στα 470,2 εκατ. ευρώ, με αύξηση 7,2% στο τρίμηνο.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα  30,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 21,6 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2009. 

Οι ενοποιημένες πωλήσεις α΄ εξαμήνου ανήλθαν σε 861,6 εκατ. ευρώ, με αύξηση 8,5% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2008.

Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη α΄ εξαμήνου διαμορφώνονται σε 297,7 εκατ. ευρώ, αύξηση 19,8% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2008.

Τα ενοποιημένα κέρδη, προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 46,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας στα 4,2 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικότερα, ο όμιλος της  Marfin Investment Group ανακοίνωσε αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο, με ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μητρικής εταιρίας η MIG σημείωσε κέρδη 13,5 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή θέση (NAV) υπολογίζεται σε 3,6 δισ. ευρώ (καθαρή θέση ανά μετοχή 4,82 ευρώ). Παράλληλα, η προσπάθεια περιορισμού του κόστους σε εταιρικό επίπεδο έχει συμβάλει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων με τα λειτουργικά έξοδα να έχουν μειωθεί κατά 55,1% σε 13,1 εκατ. ευρώ, έναντι 29,1 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το 17,9% της καθαρής θέσης (NAV) σχετίζεται με τη ρευστότητα (645,2 εκατ. ευρώ) που διαθέτει η MIG, εμφανίζοντας μια ιδιαίτερα υγιή και εύρωστη εικόνα στη σημερινή δύσκολη εποχή.

Οι ισχυρές επιδόσεις της MIG κατά το δεύτερο τρίμηνο έχουν βελτιώσει τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, που είναι κατά παράδοση ισχνές, με συνέπεια την ισχυρή επίδοση του α΄ εξαμήνου. Κατά το δεύτερο τρίμηνο η MIG, ως όμιλος σημείωσε αύξηση 7,2% στις πωλήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 22,3%. Οι θυγατρικές και οι συνδεόμενες εταιρίες δείχνουν ελπιδοφόρο ανάπτυξη, καθώς οι επιδόσεις τους ανταποκρίνονται στις προβλέψεις των επιχειρησιακών σχεδίων που εφαρμόζουν και βρίσκονται σε πορεία επίτευξης των στόχων ισχυρής κερδοφορίας για το έτος.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της MIG κ. Ντένης Μαλαματίνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Παρά τις δύσκολες διεθνείς συνθήκες, μας ενθαρρύνουν τα αποτελέσματα του ισχυρού δευτέρου τριμήνου, τα οποία έχουν αποκαταστήσει την εποχικότητα που εμφανιζόταν στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου σε ορισμένες από τις εταιρίες μας, με αποτέλεσμα ένα ελπιδοφόρο πρώτο εξάμηνο.

Οι πωλήσεις του ομίλου έχουν αυξηθεί κατά 8,5% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 19,8%. Η πλειονότητα των θυγατρικών και των συνδεομένων εταιριών έχει δείξει ισχυρή ανάπτυξη και υγιή αύξηση των καθαρών κερδών. Οι εταιρίες συνεχίζουν την ενδυνάμωση των μεριδίων αγοράς που έχουν, επενδύουν σε νέα προϊόντα και αγορές, διατηρούν υγιείς ισολογισμούς με ισχυρή δραστηριότητα σε σύγκριση με τους περισσότερους ανταγωνιστές τους.

Οι επιχειρήσεις μας που εμφανίζουν παραδοσιακά υψηλή εποχικότητα, έχουν επιδόσεις το πρώτο εξάμηνο ανάλογα με τις προσδοκίες ή και καλύτερα από αυτές, δείχνοντας ισχυρή λειτουργική απόδοση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό τοποθετεί τις θυγατρικές και τις συνδεόμενες εταιρίες της MIG σε ευνοϊκή θέση για το μέλλον και διασφαλίζει θετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές για τους μετόχους.

Προσβλέπουμε σε ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο το οποίο παραδοσιακά είναι ισχυρό διάστημα για τις περισσότερες κυκλικές και εποχικές επιχειρήσεις μας.

Όπως είχαμε επισημάνει μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, πιστεύουμε σταθερά ότι η MIG θα είναι σε θέση να επιτύχει επίπεδο κερδοφορίας που θα μας επιτρέψει να ανταμείψουμε τους επενδυτές που έχουν μακροπρόθεσμη οπτική στην τοποθέτησή τους στη
MIG".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v