Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wind Hellas: Εξετάζει αναδιάρθρωση

Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει η Wind Hellas, κάτι που οδηγεί την εταιρία σε εξέταση των εναλλακτικών αναδιάρθρωσης, με τη Moody's να προχωρά σε υποβάθμιση και να προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο default.

Wind Hellas: Εξετάζει αναδιάρθρωση
Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει η Wind Hellas, κάτι που οδηγεί την εταιρία σε εξέταση των εναλλακτικών αναδιάρθρωσης, με τη Moody's να προχωρά σε υποβάθμιση και να προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο default.

Η Hellas Telecommunications, μητρική της Wind Hellas, ανακοίνωσε ότι ζήτησε τη στήριξη της βασικής μετόχου, Weather Investments, καθώς αναμένεται να ξεμείνει από ρευστότητα, όπως μετέδωσε το Reuters. 

H εταιρία δήλωσε στο Reuters ότι προσέλαβε τη Morgan Stanley ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο και την Ernst & Young ως σύμβουλο για τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις της.  

"Η Hellas Telecommunications καταλήγει ότι θα πρέπει να εξετάσει άμεσα τις εναλλακτικές στρατηγικής της, σε σχέση με την επένδυσή της στην εταιρία και την τρέχουσα κεφαλαιακή της δομή", τόνισε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Emad Barsoum

"Πρόκειται για σοβαρή κατάσταση και απαιτείται άμεσα λύση. Είχαμε εκτεταμένες συζητήσεις για το ζήτημα και με τους μετόχους μας", υπογράμμισε ο κ. Barsoum. 

H Hellas Telecommunications ανακοίνωσε ότι η τρέχουσα ρευστότητα μειώθηκε στα 31,9 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου και στην παρούσα φάση είναι οριακά θετική, μετά και την πληρωμή τόκων τον Ιούλιο. 

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, κ. Γιώργος Ράλλης, τόνισε ότι βρίσκεται σε προσπάθειες ενίσχυσης της ρευστότητας, με μείωση των κεφαλαιακών δαπανών, ώστε να ευθυγραμμιστεί με την αποπληρωμή κουπονιών ύψους 67 εκατ. ευρ στις 15 Οκτωβρίου.

Το συνολικό χρέος σε εκκρεμότητα της εταιρίας ανερχόταν σε 3,2 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου, ή 8,2 φορές τα EBITDA του τελεταίου 12μήνου, ένα ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί, τόνισε ο κ. Ράλλης. 

Εν τω μεταξύ, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση CFR της Hellas Telecommunications II, μητρικής εταιρίας της Wind Hellas, σε Caa3 από Caa1.

Ο οίκος υποβάθμισε επίσης τις αξιολογήσεις των υπαρχόντων χρεωστικών εργαλείων που έχουν εκδόσει οι θυγατρικές της και έθεσε υπό επιτήρηση για πιθανή περαιτέρω υποβάθμιση τις αξιολογήσεις στον όμιλο. 

Οι λόγοι για την σημαντική υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της εταιρίας, αναφέρει η Moody's, είναι η επιδεινούμενη λειτουργική απόδοση της εταιρίας στο α' εξάμηνο και οι αδύναμες προοπτικές για το σύνολο της χρήσης, οι σημαντικές πιέσεις στη ρευστότητα της εταιρίας που την οδηγούν σε εξέταση εναλλακτικών, αλλά και ο ορισμός συμβούλων για να την βοηθήσουν στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης χρέους. 
   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v