Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Αποφάσεις για επεκτάσεις σε ΗΠΑ

Ικανοποίηση για τις επιδόσεις όλων των εταιριών του ομίλου κατά το α΄ εξάμηνο του 2009 εξέφρασε η διοίκηση του ομίλου Folli Follie κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών.

Folli Follie: Αποφάσεις για επεκτάσεις σε ΗΠΑ
Ικανοποίηση για τις επιδόσεις όλων των εταιριών του κατά το α΄ εξάμηνο του 2009 εξέφρασε η διοίκηση του ομίλου Folli Follie κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών.

Η διοίκηση του ομίλου εκτίμησε ότι εάν δεν υπάρξουν δραματικές μεταβολές στο οικονομικό περιβάλλον θα συνεχίσει να αποδίδει και στο β΄ εξάμηνο. Απέφυγε, ωστόσο, να διατυπώσει συγκεκριμένη πρόβλεψη μεγεθών δεδομένης της συγκυρίας και επιφυλάχτηκε να ενημερώσει στο μέλλον, όταν θα έχει σαφέστερη εικόνα από την εξέλιξη του πλέον εμπορικού δ΄ τριμήνου της χρονιάς.

Ο αντιπρόεδρος του ομίλου, κ. Γ. Κουτσολιούτσος, ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες προετοιμάζονται σειρά επεκτάσεις σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί το business plan εισόδου της Folli Follie στις ΗΠΑ, η οποία θα γίνει με την αρωγή της διοικητικής ομάδας που διαθέτει ήδη εκεί η Links of London, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο από κοινού ανάπτυξης των δύο φιρμών στη συγκεκριμένη αγορά.

Επίσης, εντός των επόμενων μηνών θα καθοριστεί το εμπορικό concept που θα υιοθετηθεί για τη λειτουργία του ΜΙΝΙΟΝ, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το 2011. Παράλληλα, ο όμιλος έως το τέλος της χρονιάς θα αποφασίσει για την εξέλιξη του πολυκαταστήματος της Elmec Sport στη Ρουμανία.

Επιπλέον, η θυγατρική Elmec Sport, σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της με νέες φίρμες ένδυσης.

Όσον αφορά στον δανεισμό του ομίλου, η διοίκηση υπογράμμισε πως στοχεύει σε μείωση κατά 40 - 50 εκατ.ευρώ έως το τέλος του 2009, ώστε ο καθαρός δανεισμός να περιοριστεί στα 605 - 615 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ανέφερε ότι στο τέλος του 2009 ο όμιλος θα εμφανίσει θετικές ταμειακές ροές, ενώ εκτιμά ότι θα διατηρήσει τα μικτά περιθώρια κέρδους του, ιδίως σε ό,τι αφορά τη Folli Follie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v