Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Προβλέπει κέρδη προ προβλέψεων 1,6 δισ.

Τα κέρδη προ προβλέψεων της Eurobank αναμένεται να ανέλθουν στα 1,6 δισ. ευρώ, δήλωσε ο αναπληρωτής CEO της τράπεζας, κ. Ν. Καραμούζης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Eurobank: Προβλέπει κέρδη προ προβλέψεων 1,6 δισ.
Τα κέρδη προ προβλέψεων της Eurobank αναμένεται να ανέλθουν στα 1,6 δισ. ευρώ, δήλωσε ο αναπληρωτής CEO της τράπεζας, κ. Ν. Καραμούζης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε τη βελτίωση που καταγράφεται στα μεγέθη της τράπεζας στο β' τρίμηνο εν σχέσει με το α' τρίμηνο, εκτιμώντας ότι οι προοπτικές της τράπεζας είναι ακόμη καλύτερες στο β΄εξάμηνο.

Παράλληλα, ο κ. Καραμούζης τόνισε: "Δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε ΑΜΚ γιατί θεωρούμε ότι δεν το χρειαζόμαστε με βάση τις τρέχουσες συνθήκες στις αγορές, ενώ αναμένεται περαιτέρω βελτίωση".

Το ανώτατο στέλεχος της Eurobank υπογράμμισε την τάση βελτίωσης στα επόμενα τρίμηνα, των εσόδων από προμήθειες, των καθαρών εσόδων από τόκους, του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου, αλλά και της εικόνας των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας.  

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις συνθήκες στη ΝΑ Ευρώπη, υπογράμμισε ότι τα σενάρια καταστροφής δεν δείχνουν να επιβεβαιώνονται. "Τα χειρότερα είναι πίσω μας αλλά τα προβλήματα θα συνεχιστούν για κάποια τρίμηνα ακόμη. Σίγουρα, οι προοπτικές για τα μεγέθη της τράπεζας στη ΝΑ Ευρώπη είναι καλύτερες για το β’ εξάμηνο", τόνισε.  

Η διοίκηση της Eurobank, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις προνομιούχες μετοχές που ελέγχει το ελληνικό δημόσιο, τόνισε ότι μια πιθανή επαναγορά θα εξετασθεί στις αρχές του 2010, αφού εξεταστούν οι επικρατούσες συνθήκες στις αγορές εκείνη την περίοδο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v