Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αναζητά συνεργασίες στο εξωτερικό

Την πρόθεσή της να επεκτείνει την δραστηριότητά της στο εξωτερικό μέσω συνεργασιών και εξαγορών και να διευρύνει τις δραστηριότητές του στο internet betting επανέλαβε η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Ενδιαφέρον για Ξυστό.

ΟΠΑΠ: Αναζητά συνεργασίες στο εξωτερικό
Την πρόθεσή της να επεκτείνει την δραστηριότητά της στο εξωτερικό μέσω συνεργασιών και εξαγορών και να διευρύνει τις δραστηριότητές του στο internet betting επανέλαβε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, ενώ διευκρίνισε ότι θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το Ξυστό και ότι παλεύει τις τεχνικές λεπτομέρειες, για να αμβλυνθεί η επίπτωση από την επέκταση του φόρου και στα κέρδη από στοιχηματισμό.

Αναφορικά με το internet betting η διοίκηση του ΟΠΑΠ διευκρίνισε ότι αναζητούνται συνεργασίες σε χώρες όπου ο διαδικτυακός στοιχηματισμός είναι νόμιμος ή νομιμοποιείται.

Ο ΟΠΑΠ ενδιαφέρεται να συμμετάσχει και στο διεθνή δημόσιο διαγωνισμό που προκηρύσσει η ελληνική κυβέρνηση για τις δύο άδειες του Στιγμιαίου Λαχείου (Ξυστό), ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού δει τους όρους της τελικής προκήρυξης.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του ομίλου ΟΠΑΠ η διοίκηση αναδιοργανώνει το μοντέλο λειτουργίας του. Έτσι στις 22.6.2009 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της ΟΠΑΠ και της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών και από τις 15.7.2009 η τελευταία έχει αναλάβει, πλέον, όλες τις σχετικές με το δίκτυο των πρακτόρων δραστηριότητες.

Το συμβατικό κείμενο της συμφωνίας με τους πράκτορες, συμφωνήθηκε οριστικά, οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές έχουν ληφθεί και αναμένεται η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η παραπάνω συμφωνία σ’ ένα ενδεχόμενο "ανοίγματος" της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στο μέλλον, θα καταστήσει την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού αποτελεσματικότερη και με τη μικρότερη δυνατή απώλεια μεριδίου αγοράς τονίζει η διοίκηση του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται η απόφαση για το πορτογαλικό μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια, η οποία έχει σημασία και για τον ΟΠΑΠ.

Στο θέμα της φορολόγησης των κερδών από στοιχηματισμό η διοίκηση του ΟΠΑΠ διευκρίνισε ότι έχει επιτευχθεί, ήδη, η φορολόγηση να επιβάλλεται επί του καθαρού και όχι επί του μικτού κέρδους, εξέλιξη που αμβλύνει την επίπτωση και συμμετέχει ενεργά στη διαβούλευση για τις τεχνικές λεπτομέρειες της ρύθμισης, προκειμένου η επίπτωση στο στοιχηματισμό να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Οι στόχοι για το pay out δεν διαφοροποιούνται (περί το 68% με 70%) όπως και η μερισματική πολιτική εκτός και αν υπάρξει εξαγορά η οποία απαιτήσει το μεγαλύτερο μέρος της ρευστότητας του οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v