Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς:Βλέπει βελτίωση ΝΙΙ και περιθωρίων

Την αισιοδοξία για την ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους (ΝΙΙ) και του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου (ΝΙΜ) εξέφρασε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Πειραιώς:Βλέπει βελτίωση ΝΙΙ και περιθωρίων
Την αισιοδοξία για την ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους (ΝΙΙ) και του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου (ΝΙΜ) εξέφρασε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που ακολούθησε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων α΄ εξάμηνου.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος εκτίμησε ότι το euribor θα σταθεροποιηθεί και θα συμβάλλει στη βελτίωση του ΝΙΜ, ενώ η επανατιμολόγηση δανείων θα ενισχύσει το ΝΙΙ.

Τόνισε ακόμη πως στο γ΄ τρίμηνο παρατηρείται μια αύξηση στις χορηγήσεις της τράπεζας, ενώ παράλληλα αυξάνονται οριακά τα spreads των καταθέσεων.

Αναφορικά με την «επιστροφή» των προνομιούχων μετοχών του δημοσίου η διοίκηση της τράπεζας δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα χαρακτηρίζοντάς το «ένα περίπλοκο θέμα που εξετάζεται».

Εκτίμησε επίσης ότι οι οικονομίες των κρατών της ΝΑ Ευρώπης θα σταθεροποιηθούν διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα δεύτερο κύμα ύφεσης, που ωστόσο σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό.

Ο κ. Μάνος υπογράμμισε επίσης ότι η τράπεζα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα, δηλώνοντας συγκρατημένα αισιόδοξος.

Ο ίδιος ερωτηθείς για τις δραστηριότητες στην Κύπρο απάντησε ότι οι καταθέσεις προέρχονται πλέον εξίσου από offshore πελάτες αλλά και κυπριακά κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v