Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Κρίσιμο το δ΄ τρίμηνο - Εγκαίνια ΙΚΕΑ

Εκτιμήσεις για σταθεροποίηση και βελτίωση των επιδόσεων του ομίλου Φουρλή το β΄ εξάμηνο του 2009 διατύπωσε η διοίκηση του στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, χωρίς ωστόσο να διατυπώσει σαφείς προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς.

Φουρλής: Κρίσιμο το δ΄ τρίμηνο - Εγκαίνια ΙΚΕΑ
Εκτιμήσεις για σταθεροποίηση και βελτίωση των επιδόσεων του ομίλου Φουρλή κατά το β΄ εξάμηνο του 2009 διατύπωσε η διοίκησή του, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών, χωρίς ωστόσο να διατυπώσει σαφείς προβλέψεις μεγεθών για το σύνολο της χρονιάς.

Υπογράμμισε ότι αναμένει τις ενδείξεις του Σεπτεμβρίου και των επόμενων μηνών, καθώς στο δ΄ τρίμηνο πραγματοποιείται το 40% του τζίρου και το 45% της κερδοφορίας του Ομίλου.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι βασικοί στόχοι όπως η αύξηση μεριδίου ανά δραστηριότητα, η διατήρηση της χρηματαοικονομικής υγείας και η μείωση του δανεισμού εξυπηρετούνται ήδη.
Ειδικότερα, ο όμιλος έχει μειώσει κατά 31 εκατ. ευρώ περίπου το συνολικό δανεισμό στο α΄ εξάμηνο έναντι της 31-12-2008, ενώ εντός του α΄ εξαμήνου έχει προωθήσει επενδύσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ.

Στο β΄ εξάμηνο ο όμιλος προτίθεται να δημιουργήσει ακόμη 4 καταστήματα Intersport σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και να ανοίξει το επόμενο ΙΚΕΑ στη Λάρισα με ημερομηνία εγκαινίων την 14η Οκτωβρίου 2009.

Η διοίκηση του ομίλου υπογράμμισε ότι παρά την αρνητική συγκυρία έχει διατηρήσει αλώβητο το μικτό περιθώριο της ΙΚΕΑ στο 41,7%, ενώ εκτίμησε ότι το περιθώριο EBITDA της δραστηριότητας θα διατηρηθεί στο 15% περίπου για το σύνολο της χρήσης του 2009 παρά την ένταξη του νέου ΙΚΕΑ τους τελευταίους μήνες στης χρήσης.

΄Οσον αφορά την αγορά ηλεκτρικών, η διοίκηση ανέφερε ότι στη Ρουμανία πραγματοποιεί πωλήσεις μετρητοίς αποφεύγοντας έτσι πιθανές επισφάλειες ενώ εκτίμησε πως στο β΄ εξάμηνο της χρήσης, το οποίο είναι παραδοσιακά πιο εμπορικό, ενδέχεται η δραστηριότητα να εμφανίσει κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v