Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΙΟΝΕ

Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Alpha Trust Asset Manager Fund από την Alpha Trust Ανδρομέδα, ενέκρινε η β’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της δεύτερης, που συνήλθε σήμερα 17 Μαΐου.

Ανδρομέδα: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΙΟΝΕ
Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Alpha Trust Asset Manager Fund από την Alpha Trust Ανδρομέδα, ενέκρινε η β’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της δεύτερης, που συνήλθε σήμερα 17 Μαΐου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, την ίδια απόφαση έχει ήδη λάβει και η γενική συνέλευση της απορροφούμενης εταιρίας.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης σκοπιμότητας για τη δημιουργία εισηγμένων εταιριών μεγαλύτερου μεγέθους που αποκτούν ωφέλιμο μέγεθος για τους μετόχους τους, αφού γίνονται πιο ορατές και ελκυστικές στους επενδυτές και εκτιμάται ότι έτσι ευνοείται η αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής και η μείωση του discount μεταξύ της εσωτερικής αξίας και της χρηματιστηριακής τιμής της.

Οι εκτιμήσεις αυτές, καθώς και το γεγονός ότι με τη συγχώνευση επιτυγχάνονται άμεσα οικονομίες κλίμακας μέσα από τη μείωση των συνολικών λειτουργικών δαπανών, ωφελούν τελικά και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετόχων.

Την 14/05/2004 η Alpha Trust Ανδρομέδα διαπραγματευόταν με 14,13% discount έναντι της εσωτερικής της αξίας, η οποία ανέρχεται σε 68,49 εκατ. ευρώ, ή σε 2,72 ανά μετοχή.

Το χαρτοφυλάκιο της Alpha Trust Ανδρομέδα, σε τρέχουσες αξίες είναι τοποθετημένο κατά 67,00% σε μετοχές, μη συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της εταιρίας Alpha Trust Asset Manager Fund που κατέχει η εταιρία, οι οποίες θα διαγραφούν μετά τη συγχώνευση, 7,00% σε ομόλογα και 26,00% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της νέας εταιρίας, μετά τη συγχώνευση, θα ανέρχεται (με τιμές 14/05/04) σε 78,15 εκατ. ευρώ και το μετοχικό της κεφάλαιο σε 69,9 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 28.658.808 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,44 ευρώ η κάθε μία.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη σχέση ανταλλαγής η οποία διαμορφώθηκε, κάθε μέτοχος της απορροφούσας εταιρίας Alpha Trust Ανδρομέδα θα λάβει μία νέα εκδιδόμενη μετοχή για κάθε μία παλαιά που κατείχε και κάθε μέτοχος της απορροφούμενης Alpha Trust Asset Manager Fund θα λάβει 0,720223888 νεοεκδιδόμενες μετοχές της απορροφούσας για κάθε μία παλαιά μετοχή την οποία κατείχε.

Έτσι, από το σύνολο των μετοχών της νέας εταιρίας, 25.135.660 μετοχές θα αντιστοιχούν στους μετόχους της απορροφούσας εταιρίας Alpha Trust Ανδρομέδα και 3.523.148 στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας Alpha Trust Asset Manager Fund.

Η κατανομή των μετοχών στους μετόχους και η έναρξη διαπραγμάτευσης της νέας μετοχής στο Χ.Α. θα γίνουν μετά τη σχετική έγκριση της απόφασης από τις αρμόδιες αρχές, οπότε οι μέτοχοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v