Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Neurosoft: Συμφώνησε εξαγορά του 100% της Fasbet

Δεσμευτικό συμφωνητικό με το οποίο εξαγοράζει το 100% του βρετανικού ομίλου εξειδικευμένου λογισμικού Fasbet ανακοίνωσε χθες στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου η Neurosoft.

Neurosoft: Συμφώνησε εξαγορά του 100% της Fasbet
Δεσμευτικό συμφωνητικό με το οποίο εξαγοράζει το 100% του βρετανικού ομίλου Fasbet που αναπτύσσει εξειδικευμένο λογισμικό για εφαρμογές υψηλού όγκου συναλλαγών, περιλαμβανομένης μιας on line πλατφόρμας υψηλής τεχνολογίας για "ανταλλακτήριο" στοιχημάτων, ανακοίνωσε χθες στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου η Neurosoft, η ελληνική εξειδικευμένη εταιρία της πληροφορικής που είναι εισηγμένη στο ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου.


Η τιμή που συμφωνήθηκε για την εξαγορά, σύμφωνα με την επιστολή της ελληνικής εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ συν ποσοστό 10% σε μια νέα, υπό σύσταση, δραστηριότητα της Neurosoft που θα εκμεταλλευθεί πλήρως την τεχνολογία του στοιχηματισμού παγκοσμίως.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Neurosoft κ. Μάκης Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι η εξαγορά αυτή βρίσκεται πλήρως ευθυγραμμισμένη με την αναπτυξιακή στρατηγική της Neurosoft που στοχεύει στην προσφορά κατανοητών και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών στο χώρο του on line αθλητικού στοιχηματισμού που θα απευθύνονται στους διεθνείς διαχειριστές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day η Neurosoft θα ενσωματώσει την εξαγορασθείσα πλατφόρμα του on line λογισμικού στο κορυφαίο σύστημα διαχείρισης κινδύνου και υποχρεώσεων που διαθέτει (BOLT) οπως επίσης και στην "μηχανή" συναλλακτικού λογισμικού (Tensor).

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η στρατηγική κίνηση αυτή της Neurosoft βάζει μπροστά την ελληνική εισηγμένη εταιρία της πληροφορικής σε μια ταχέως διευρυνόμενη αγορά που αντιπροσωπεύει μεγέθη στοιχηματισμού που ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την επιστολή της Neurosoft προς το Χρηματιστήριο του Μιλάνου, η τεχνογνωσία της Fasbet που αφορά στα ανταλλακτήρια στοιχηματισμού βρίσκεται επί του παρόντος στη δεύτερη μετεξελιγμένη φάση της έχοντας, ήδη, προχωρήσει στην εμπορική εφαρμογή της σε δύο ηπείρους. Για το τρέχον οικονομικό έτος που άρχισε την 1η Απριλίου, τα έσοδα του ομίλου της Fasbet ξεπερνούν τα €200.000

H Neurosoft έχει ως μετόχους της, τον ΟΠΑΠ (με 30%) και τον διεθνή κολοσσό του χώρου της λοταρίας, την Lottomatica με 5%. Η Neurosoft εισήχθη στο ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου τον Μάϊο του 2009 με την κερδοφορία της από τότε να έχει εξαπλασιασθεί. Η Banca Akros είναι η τράπεζα-σύμβουλος της Neurosoft στο ΑΙΜ του Μιλάνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v