Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση ΕΛΠΕ σε ΔΕΗ για τη μονάδα στη Θεσ/νίκη

Πρόταση στη ΔΕΗ να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της υπό κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη, απηύθυναν τα ΕΛΠΕ. Παράλληλα, έχει προταθεί σε Petrola και Motor Oil συνεργασία στη μεταφορά και προμήθεια αργού πετρελαίου.

Πρόταση ΕΛΠΕ σε ΔΕΗ για τη μονάδα στη Θεσ/νίκη
Πρόταση στη ΔΕΗ να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της υπό κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, απηύθυνε η διοίκηση του ομίλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Αθ. Καραχάλιος, σημείωσε πως θα ήταν θετικό να συμμετάσχει και η ΔΕΗ στο κοινοπρακτικό σχήμα της μονάδας που συμμετέχουν η βελγική Tractebel και η ΑΕΓΕΚ. Βέβαια, δεν ανέφερε κάτι περισσότερο για το ποσοστό που προτίθεται η διοίκηση των ΕΛΠΕ να παραχωρήσει στη ΔΕΗ, ωστόσο, πρέπει να θεωρείται βέβαιο, πως το ποσοστό αυτό θα προέρχεται από το ”μερίδιο” των ΕΛΠΕ. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Αθ. Καραχάλιος, έχει απευθυνθεί στην Petrola και την Motor Oil για συνεργασία στους τομείς μεταφοράς και προμήθειας αργού πετρελαίου.

Αναφερόμενος στην κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη και για την επικείμενη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ο Αθ. Καραχάλιος εμφανίστηκε αισιόδοξος, παρά τις καταγγελίες των υποψηφίων επενδυτών για τη μη ύπαρξη κινήτρων και ανάλογου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει την απελευθερωμένη αγορά και σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι ”το 2004 τα ΕΛΠΕ θα πουλάνε ηλεκτρική ενέργεια και μάλιστα σε πολύ συμφέρουσα τιμή, αφού θα υπάρχει έλλειμμα ενέργειας”. Επ’ αυτού, ο πρόεδρος του ομίλου Γ. Μωραίτης, σημείωσε με νόημα ”όποιος έχει άδεια και δεν μπορεί να φτιάξει μονάδα, ας την πουλήσει σε εμάς”.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της πώλησης του 23% των ΕΛΠΕ, οι διοικούντες του ομίλου σημείωσαν, ότι δεν γνωρίζουν ακόμα τίποτα, αφού η προσφορά αξιολογείται από το σύμβουλο, ενώ τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της ύπαρξης του ”στρατηγικού εταίρου” ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στα ΕΛΠΕ να επεκταθούν και σε άλλες αγορές.

Επίσης, στα πλαίσια επέκτασης του ομίλου στα Βαλκάνια, ο Αθ. Καραχάλιος ανακοίνωσε σχέδιο των ΕΛΠΕ να κατασκευάσουν αγωγούς που θα μεταφέρουν έτοιμα προιόντα από το διυλιστήριο της ΟΚΤΑ στα Σκόπια, προς το Κόσσοβο και το Πάντσεβο της Σερβίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v