Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Συμμετοχή στο 2ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου

Η πορεία του λιανικού εμπορίου στον 21ο αώνα, είναι το θέμα του 2ου διεθνούς συνεδρίου με τίτλο: ”Το λιανικό Εμπόριο στον 21ο αιώνα: Έμφαση στον καταναλωτή”, που πραγματοποιείται στις 13 και 14 Μαίου στο Mediterranean Cosmos, με τη συμμετοχή της Lamda Development.

Lamda: Συμμετοχή στο 2ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου
Η πορεία του λιανικού εμπορίου στον 21ο αώνα, είναι το θέμα του 2ου διεθνούς συνεδρίου με τίτλο: ”Το λιανικό Εμπόριο στον 21ο αιώνα: Έμφαση στον καταναλωτή”, που πραγματοποιείται στις 13 και 14 Μαίου στο Mediterranean Cosmos, με τη συμμετοχή της Lamda Development.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Mediterranean Cosmos, το πρώτο και μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό Κέντρο στη βόρεια Ελλάδα, που αναπτύσσει η ΠΥΛΑΙΑ Α.Ε. [συμμετοχή LAMDA Development (60,1%) και Sonae - Χαραγκιώνης (39,9)], στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, χορηγεί το 2ο Διεθνές Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου, που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.) στο κτήμα Πεντελικόν.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναπτύσσουν θέματα που σχετίζονται με την πορεία του λιανικού εμπορίου στον 21ο αιώνα, τις νέες στρατηγικές επικοινωνίας με τους καταναλωτές, τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, την ανάπτυξη του κλάδου σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και την αξιοποίηση των νέων τάσεων στο λιανικό εμπόριο.

Ο κ. Λευτέρης Τασούλας, Εμπορικός Διευθυντής της LAMDA Estate Development, στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα ”Ελληνικό Retail - Ένα νέο προϊόν, μια νέα πρόκληση”, τόνισε: ”Το Mediterranean Cosmos αποτελεί πρωτοπόρο έργο στο είδος του και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει κόσμημα για τη βόρειο Ελλάδα. Η αγορά της λιανικής στην πατρίδα μας ζητά αυτό το νέο προϊόν και αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή, επενδύουμε και το προσφέρουμε πρώτοι”.

Επίσης, επισήμανε, πως ”Η περίοδος που διανύουμε είναι κατάλληλη χρονικά για επενδύσεις που θα συνεισφέρουν σημαντικά ώστε το λιανικό εμπόριο να ξεπεράσει τη σημερινή ύφεση και ο Έλληνας καταναλωτής να απολαύσει αυτό που χρόνια τώρα απολαμβάνουν οι αγοραστές στις περισσότερες χώρες του κόσμου”.

Και πρόσθεσε: ”Η εμπειρία από τις άλλες χώρες είναι ότι τα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα προωθούν και αναβαθμίζουν τις υπάρχουσες αγορές και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν προβλήματα σε αυτές. Αυτό πιστεύουμε ότι θα συμβεί και στη χώρα μας”.

Αντίστοιχα, η Dra. Maria Filipe Vaz Pinto, Manager of Legal Department Sonae Imobiliaria δήλωσε: ”Το Mediterranean Cosmos είναι το πρώτο και μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στη βόρεια Ελλάδα που αναπτύσσουμε αξιοποιώντας τη διεθνή γνώση και εμπειρία που διαθέτουμε όσον αφορά στη διαχείριση ενός επιτυχημένου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου”.

Ταυτόχρονα, τόνισε, πως ”Ενα εμπορικό κέντρο λειτουργεί σαν σύνολο όπου τα επιμέρους καταστήματα αλληλοσυμπληρώνονται και προσφέρουν στον πελάτη μια ολοκληρωμένη σειρά εμπορικών υπηρεσιών. Το είδος των συμφωνιών αποτελεί ισχυρή βάση για ένα επιτυχημένο εμπορικό κέντρο και παρέχει τις προϋποθέσεις στους υποψήφιους αγοραστές χώρου για επιτυχημένα αποτελέσματα.”

Επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, πως το Mediterranean Cosmos αναπτύσσεται από την ΠΥΛΑΙΑ Α.Ε. σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 250.000 τ.μ. και βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, με εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της πόλης, τις γύρω περιοχές και το διεθνές αεροδρόμιο ”Μακεδονία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v