Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Ο Απ. Ταμβακάκης ανέλαβε πρόεδρος

Την πρόταση του βασικού μετόχου της Consolidated LAMDA Holdings να αναλάβει την ευθύνη διοίκησης της LAMDA Development από τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρίας, αποδέχθηκε ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Lamda: Ο Απ. Ταμβακάκης ανέλαβε πρόεδρος
Την πρόταση του βασικού μετόχου της Consolidated LAMDA Holdings να αναλάβει την ευθύνη διοίκησης της LAMDA Development από τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρίας, αποδέχθηκε ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου παραμένει ο κ. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος.

Ειδικότερα, το νέο Δ.Σ. της LAMDA Development διαμορφώνεται ως ακολούθως: Πρόεδρος: Απόστολος Ταμβακάκης - Εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Χρόνης - Μη Εκτελεστικό μέλος, Διευθύνων Σύμβουλος: Λάμπρος Αναγνωστόπουλος - Εκτελεστικό μέλος, Μέλος: Αναστάσιος – Αλέξανδρος Λιβιεράτος - Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και Μέλος: Δημήτριος Παπαλεξόπουλος - Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών LAMDA Development, η Consolidated LAMDA Holdings, απεφάσισε την ενίσχυση και αναδιάρθρωση της διοικητικής ομάδας της LAMDA Development, ούτως ώστε τόσο η ίδια η Εταιρεία όσο και οι συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις, να συνεχίσουν και να επιταχύνουν τη δυναμική τους πορεία ανάπτυξης και κερδοφορίας προς όφελος όλων των μετόχων.

Κεντρικά συστατικά της νέας διοικητικής πολιτικής της Εταιρείας θα είναι η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, της καινοτομίας καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών συνεργασιών στρατηγικού χαρακτήρα, τόσο με εγχώριους, όσο και διεθνείς επιχειρηματικούς φορείς.

Τα ανωτέρω εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική του ομίλου της LAMDA Development για περαιτέρω διείσδυση στους τομείς ανάπτυξης ακινήτων, υποδομών και πρωτοπόρων υπηρεσιών υψηλής ποιότητος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, κ. Απόστολος Ταμβακάκης απεδέχθη την πρόταση του βασικού μετόχου της Consolidated LAMDA Holdings να αναλάβει την ευθύνη διοίκησης της LAMDA Development από τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρίας. Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου παραμένει ο κ. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος.

Ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης θα συμμετέχει, επίσης, ως μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Consolidated LAMDA Holdings, ενώ θα εκτελεί και χρέη ειδικού συμβούλου στο επίπεδο του Ομίλου Λάτση.

Ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης έχει διατελέσει τα τελευταία επτάμιση χρόνια υποδιοικητής στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην ABN – AMRO και στέλεχος της Τράπεζας Επενδύσεων και της Mobil Oil. Ήταν αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, Πρόεδρος του Steering Committee του Interalpha Group of Banks, Πρόεδρος της Εθνοκάρτας και της Εθνικής Χρηματιστηριακής, Πρόεδρος του Southeastern European Board του ομίλου Europay Mastercard, ενώ έχει διατελέσει μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια και επιτροπές.

Επιπρόσθετα, οι βασικοί μέτοχοι της Consolidated LAMDA Holdings, για την περαιτέρω ενίσχυση του Δ.Σ. της LAMDA Development, προτίθενται να προτείνουν στην επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, την αύξηση των μελών του Δ.Σ. Σε πρώτη φάση, θα προταθεί η εκλογή των κ.κ. Emmanuel Bussetil και Δρ. Πέτρου Καλαντζή, με περαιτέρω συμπλήρωση μετά από σχετική τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρίας.

Ο όμιλος εταιρειών LAMDA Development παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και ανταγωνιστικές τιμές. Εστιάζει τις δραστηριότητές του σε αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς που αλληλοσυμπληρώνονται, όπως το real estate, ο τουρισμός, οι επίγειες και εναέριες υποδομές και ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Με χαρτοφυλάκιο έργων ανάπτυξης ακινήτων επιφάνειας 500.000 τ.μ. εντός και εκτός Ελλάδος, η LAMDA Development συνεχίζει σταθερά την υλοποίηση του, ύψους €700 εκατομμυρίων, επενδυτικού προγράμματος της, μέρος του οποίου έχει ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία, ενώ το υπόλοιπο αναμένεται να ολοκληρωθεί τη διετία 2004 – 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v