Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκατάσταση FleetBroadband από την Otesat-Maritel

Η Otesat-Maritel ανακοινώνει ότι πραγματοποίησε επιτυχώς την πρώτη εγκατάσταση τερματικού εξοπλισμού Inmarsat FleetBroadband 150 στην Ευρώπη.

Εγκατάσταση FleetBroadband από την Otesat-Maritel
Η Otesat-Maritel ανακοινώνει ότι πραγματοποίησε επιτυχώς την πρώτη εγκατάσταση τερματικού εξοπλισμού Inmarsat FleetBroadband 150 στην Ευρώπη.

Μετά την 1η Πανευρωπαϊκή παρουσίαση του FleetBroadband 150 στην Αθήνα και κατόπιν στο Αμβούργο, η Otesat-Maritel σε συνεργασία με την Nordic IT, Εμπορικό Συνεργάτη της (Service Provider) στην Γερμανία, εγκατέστησε επιτυχώς το πρώτο FB150 στο πλοίο Saxum της Briese Schiffahrt, Γερμανικής εταιρίας με έδρα το Leer.

Η Briese Schiffahrt είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στην αγορά πλοίων πολλαπλού σκοπού και project cargo στο Leer της Γερμανίας και διαχειρίζεται 89 πλοία χωρητικότητας 3,000 έως 21,000 mt dwt. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1983 από τον Roelf Briese και είναι γνωστή για τις πλήρως αναβαθμισμένες λειτουργίες της.

Η επιλογή και οι πρώτες δοκιμές του FB150 έγιναν από τον κύριο Holger Boerchers, IT Manager της Briese Schiffahrt, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: “Βλέποντας τις δυνατότητες, τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα του FleetBroadband 150 και έχοντας πλήρωμα έμπειρο στην χρήση του FB500, σχεδιάζω να αντικαταστήσω τα παλιότερα λιγότερο αποδοτικά τηλεπικοινωνιακά συστήματα που χρησιμοποιεί ο στόλος μας με FB150 μέσα στο τρέχον έτος. Πιστεύω ότι αυτή η επένδυση θα μας αποδώσει σε λιγότερο από 12 μήνες και, αν λάβουμε υπόψη το κλίμα που επικρατεί σήμερα στην οικονομία, ικανοποιεί πλήρως τις προσδοκίες του κύριου Briese και της ηγετικής μας ομάδας.”
 
Επιπλέον σημείωσε: “Παρέχουμε ευκολία και ευελιξία στα πληρώματά μας όσον αφορά στις τηλεπικοινωνίες, τα οποία αξίζουν ένα μέσο που να τους παρέχει αξιόπιστη τηλεφωνική αλλά και γραπτή επικοινωνία, καθώς και ευκολία στην χρήση software. Εγκαθιστώντας το FB150, είμαστε σίγουροι ότι τα πληρώματα της Briese θα απολαμβάνουν αδιάκοπα και με την καλύτερη ποιότητα τα νέα και τις ψυχαγωγικές σελίδες που τους παρέχονται.”

Ο κύριος Piers Cunningham, Διευθυντής του τμήματος Maritime Business του Inmarsat, είπε: “Η Briese Schiffahrt είναι τυπικό παράδειγμα ναυτιλιακής εταιρίας στην οποία ενδείκνυται η εγκατάσταση του FB150. Ξεκινώντας να κάνει χρήση της υπηρεσίας ανταλλαγής δεδομένων στην καθημερινότητα της, χρειάζεται ένα σύστημα που θα παρέχει ταυτόχρονα αξιόπιστη φωνή και high-speed data υπηρεσίες. Άλλες ναυτιλιακές εταιρίες όπως η Briese, θα έχουν ήδη κάποια εμπειρία με τις υπηρεσίες FleetBroadband ή θα γνωρίζουν τις δυνατότητες του συστήματος και είμαι σίγουρος ότι θα θέλουν την ίδια ποιότητα υπηρεσίας σε ένα μικρό και οικονομικά αποδοτικό πακέτο. Το FB150 είναι η μόνη επιλογή όταν παρθεί η απόφαση να αντικαταστήσουν τα λιγότερο αποδοτικά μέσα που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα”.

Ο κ. Γιώργος Πολυχρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Otesat-Maritel δήλωσε: “Η Otesat-Maritel βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να είναι η πρώτη Εταιρία στην Ευρώπη που εγκαθιστά τερματικό εξοπλισμό FleetBroadband 150. Με το FB150 προσφέρει υψηλού επιπέδου δορυφορικές υπηρεσίες στη ναυτιλιακή αγορά, δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρίες και τα πληρώματα να επικοινωνούν με υψηλές ταχύτητες και εξαιρετική ποιότητα φωνής και ανταλλαγής δεδομένων, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις σύγχρονες και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v