Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Εξετάζει την συγχώνευση θυγατρικών

Την πρόθεση της να προχωρήσει στη συγχώνευση με απορρόφηση των δυο 100% θυγατρικών της εταιριών ANALYSIS και BECOM που αποτελούν τη μονάδα Business Solutions, εξέφρασε η Profile κατά την διάρκεια παρουσίασης της εταιρίας στην ΕΘΕ.

Profile: Εξετάζει την συγχώνευση θυγατρικών
Την πρόθεση της να προχωρήσει στη συγχώνευση με απορρόφηση των δυο κατά 100% θυγατρικών της εταιριών ANALYSIS και BECOM που αποτελούν τη μονάδα Business Solutions, εξέφρασε η Profile κατά την διάρκεια της σημερινής (12/5) παρουσίασης της εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Στην παρουσίαση που ήταν η πρώτη από την εισαγωγή της εταιρίας στο Χ.Α. δόθηκε έμφαση στις δραστηριότητες και την στρατηγική ανάπτυξης, ενώ, όπως αναφέρθηκε, η εταιρία από την ίδρυσή της μέχρι και το 2003 επέτυχε θεαματική ανάπτυξη των μεγεθών της.

Εξάλλου για τρίτη συνεχή χρονιά συμπεριλαμβάνεται στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας υπογραμμίστηκε πως έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της λειτουργίας της σε δυο επιχειρησιακές μονάδες, των Financial Solutions που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για όλο το φάσμα του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού τομέα και των Business Solutions που αποτελούν ένα σύνολο επιχειρησιακών λύσεων για ένα ευρύτατο φάσμα επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, και του Δημόσιου Τομέα.

Όπως αναφέρθηκε από την εταιρία, μέσω της μονάδας των Business Solutions, και με σημαντικές επενδύσεις για τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και δομημένη τεχνογνωσία, η εταιρία έχει θέσει ως στόχο τη επέκταση των δραστηριοτήτων της και στον χώρο των μεγάλων έργων του Δημοσίου τομέα, όπου σκοπεύει να διεκδικήσει, πέραν των έργων για τα οποία έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της, και σημαντικό αριθμό έργων που αναμένεται να προκηρυχθούν.



Ακόμα, διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση πως τον παραδοσιακό τομέα δραστηριότητας της PROFILE έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω και η στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την εταιρία Sungard, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες χρηματοοικονομικού λογισμικού παγκοσμίως η οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά και στα σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό.

Επίσης, στην παρουσίαση έγινε αναφορά στα οικονομικά μεγέθη του 2003 τα οποία ήταν ενισχυμένα.Τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας ενισχύθηκαν το 2003 παρά το γεγονός ότι τόσο ο ευρύτερος κλάδος της πληροφορικής όσο και οι ειδικότερος τομέας των χρηματοοικονομικών λύσεων του οποίου η εταιρία είναι ηγέτης στην ελληνική αγορά δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κύκλος εργασιών της PROFILE παρουσίασε αύξηση κατά 7,6% για το 2003 διατηρώντας το περιθώριο μεικτού κέρδους πάνω από το 61%. Από την άλλη πλευρά η συγκράτηση των εξόδων διοικητικής λειτουργίας, ερευνών-ανάπτυξης και διάθεσης ωφέλησε το περιθώριο EBITDA που έφτασε το 57,6% (από 55,8% το 2002) και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών προ φόρων από 1,52 εκατ. ευρώ το 2002 σε 1,65 εκατ. ευρώ το 2003 (αύξηση 8,5%).

Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 11,4%, το EBITDA κατά 13,8% και τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων κατά 20,23%

Το 2004 αναμένεται να είναι ακόμη μια καλή χρονιά για την εταιρία, η οποία εκτιμά ότι η βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει ο τραπεζικός κυρίως τομέας θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια θετικότερη πορεία.

Σχετικά με τον Όμιλο της PROFILE και τις δραστηριότητές της αναφέρθηκε ότι παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής στον χρηματοοικονομικό και τον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο μέσω δυο διακριτών επιχειρησιακών μονάδων με παρουσία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο. Συγκεκριμένα, η PROFILE προσφέρει λύσεις στους τομείς του Investment Management, Treasury & Risk, Brokerage & Trading, Market Data & Analytics, Shareholders Management και Banking.

H επιχειρησιακή μονάδα των Business Solutions, που αποτελείται από τις θυγατρικές εταιρίες Analysis ΑΕ, Becom ΑΕ και CIF ΕΠΕ, παρέχει λύσεις πληροφορικής και ολοκλήρωσης συστημάτων στο χώρο του CRM, του e-Business, της ακτοπλοΐας - ναυτιλίας, του τουρισμού, του systems integration και της εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v