Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LAMDA: Αύξηση κερδών και τζίρου το α’ τρίμηνο

Με αύξηση 64 στον κύκλο εργασιών και 26% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων, έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2004 για την LAMDA Development. Θετική πορεία για τις περισσότερες από τις θυγατρικές του ομίλου.

LAMDA: Αύξηση κερδών και τζίρου το α’ τρίμηνο
Αύξηση σε ποσοστό 64% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της LAMDA Development το α’΄τρίμηνο του 2004, ο οποίος ανήλθε στα 21.207 χιλιάδες ευρώ έναντι 12.916 χιλιάδων ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Αύξηση σε ποσοστό 46% που παρουσίασαν τα ενοποιημένα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης, που διαμορφώθηκαν σε 6.449 χιλιάδες ευρώ το α’ τρίμηνο του 2004, έναντι 4.410 χιλιάδων ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα την περσινή χρονιά.

Παράλληλα, αύξηση της τάξης του 26% παρουσιάζουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων της LAMDA Development, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 1.163 χιλιάδες ευρώ έναντι 923 χιλιάδων ευρώ του αντίστοιχου α’ τριμήνου του 2003.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, θετικές είναι στην πλειοψηφία τους οι μεταβολές των οικονομικών μεγεθών κατά το α’ τρίμηνο του έτους για τις περισσότερες από τις θυγατρικές του ομίλου εταιρειών LAMDA Development.

H LAMDA Estate Development (100% συμμετοχή της LAMDA Development)παρουσίασε αύξηση σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2003, τόσο στο κύκλο εργασιών, όσο και τα μικτά αποτελέσματα εκμετάλλευσης με μεταβολή της τάξης του 13% και 8% αντίστοιχα.

Για την LAMDA Prime Properties (100% συμμετοχή της LAMDA Development), τα έσοδα από την πλήρη μίσθωση του Μεγάρου Cecil στο Κεφαλάρι, του οποίου οι εργασίες αναπαλαίωσης ολοκληρώθηκαν το 2002 και σήμερα στεγάζει εγκαταστάσεις γραφείων, διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με το 2003, συμβάλλοντας για άλλη μια φορά στην ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.



Οσον αφορά την EFG Eurobank Properties (29,9% συμμετοχή της LAMDA Development), τα κέρδη προ φόρων για το α’ τρίμηνο του 2004, διαμορφώθηκαν σε 1,046 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρίας την ίδια περίοδο σημείωσε άνοδο 19%.

Η εταιρεία Swissport LAMDA Hellas (50% συμμετοχή της LAMDA Development) συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία με περαιτέρω βελτίωση στα οικονομικά της στοιχεία κατά το Α’ τρίμηνο του 2004, επιδεικνύοντας 26% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και σημαντικό περιορισμό στην προ φόρων ζημιά κατά 41% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρεία, καθώς είναι εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης παρά το ευαίσθητο περιβάλλον του τομέα των αερομεταφορών.

Αύξηση παρουσίασαν όλα τα οικονομικά μεγέθη της LAMDA Shipyards and Marine Services (75% συμμετοχή της LAMDA Development) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, με αποτέλεσμα η κερδοφορία να διαμορφωθεί στα 377 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημιών 311 χιλιάδων ευρώ (αύξηση 221%).

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 8.961 χιλιάδες ευρώ, αυξημένος σε ποσοστό 245%, ενώ τα μικτά αποτελέσματα εκμετάλλευσης αυξήθηκαν κατά 152% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Τέλος, η εταιρία LAMDA Hellix (85% συμμετοχή της LAMDA Development) εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών outsourcing ειδικών κτιριακών υποδομών υψηλής τεχνολογίας αδιάλειπτης λειτουργίας (Mission Critical Facilities) για τη στέγαση & λειτουργία κρίσιμων συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (data center, disaster recovery, point of presence, switching centre) οργανισμών του δημοσίου, μεγάλων επιχειρήσεων όλων των κλάδων ή επιχειρήσεων του χώρου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Ενδεικτικό του δυναμικού ξεκινήματος της εταιρείας αποτελεί το γεγονός της κερδοφορίας κατά 67 χιλιάδες ευρώ από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της επί συνολικού κύκλου εργασιών 239 χιλιάδων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v