Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Άνευ όρων η προσφορά για EPCG - Reuters

Υποχώρησε τελικά στις πιέσεις του Μαυροβουνίου η ΔΕΗ και συμφώνησε η προσφορά της για την EPCG, η οποία ήταν και η υψηλότερη που υποβλήθηκε, να είναι άνευ όρων, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

ΔΕΗ: Άνευ όρων η προσφορά για EPCG - Reuters
Υποχώρησε τελικά στις πιέσεις του Μαυροβουνίου η ΔΕΗ και συμφώνησε η προσφορά της για την EPCG να είναι άνευ όρων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters, η ΔΕΗ, η οποία είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά για το μονοπώλιο ηλεκτρικής ενέργειας του Μαυροβουνίου, την EPCG, συμφώνησε να ακολουθήσει τους κανονισμούς του διαγωνισμού χωρίς όρους και να αγοράσει μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρία κοινής ωφελείας.

"Με επιστολή τους στην επιτροπή του διαγωνισμού διευκρίνισαν ότι δεν έχουν καμία ιδιαίτερη απαίτηση", δήλωσε η ίδια πηγή στο Reuters. "Δήλωσαν ότι η προσφορά τους είναι πως οι ανταγωνιστές τους (η Α2Α) μπορούν να διατηρήσουν μειοψηφικό ποσοστό στην EPCG και δεν εξετάζουν ανεξάρτητη τιμολόγηση για το ηλεκτρικό ρεύμα".

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το Μαυροβούνιο έδωσε στη ΔΕΗ διορία μέχρι την Τετάρτη 29/7 για να αποσύρει όλους τους όρους που συνόδευαν την προσφορά της, ύψους 127 εκατ. ευρώ, για την EPCG, διαφορετικά θα έχανε τον διαγωνισμό, παρότι υπέβαλε την υψηλότερη.

Όπως δήλωσε στο Reuters ένα από τα μέλη της επιτροπής, η επιτροπή του διαγωνισμού θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να συζητήσει την απάντηση της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v