Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Λιγότερα κέρδη και πώληση της Αττικής

Τη μείωση της κερδοφορίας στο α΄τρίμηνο και πιθανά στο β΄, παραδέχθηκε ο πρόεδρoς της Εμπορικής Γ. Στουρνάρας, αποφεύγοντας ωστόσο να παραθέσει συγκεκριμένα νούμερα. Στις σκέψεις της τράπεζας είναι η πώληση του μεριδίου στην Αττικής, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο διεκδίκησης πιστωτικού ιδρύματος από κοινού με την Credit Agricole.

Εμπορική: Λιγότερα κέρδη και πώληση της Αττικής
Μείωση κερδών για το α΄ τρίμηνο του έτους, η οποία θα συνεχιστεί κατά πάσα πιθανότητα και κατά το β΄, προέβλεψε για την Εμπορική Τράπεζα ο πρόεδρός της κ. Γ. Στουρνάρας.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ανάκαμψη θα σημειωθεί το πιθανότερο από το δεύτερο μισό του 2002 και μετά. ”Τα οργανικά κέρδη πήγαν πάρα πολύ καλά και αντιστάθμισαν ως ένα βαθμό τις απώλειες από τη μείωση αξιών στα ομόλογα”, είπε ο κ. Στουρνάρας, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένα νούμερα.

Ο κ. Στουρνάρας προέβλεψε επίσης πως σε ό,τι αφορά στα επιτόκια, ενδεχομένως θα σημειωθεί μικρή αύξηση της τάξης του 0,25%, η οποία θα βοηθήσει, όπως τόνισε και στον εξορθολογισμό της αγοράς.

Επίσης, παραδέχτηκε ότι καταρχήν σκέψη του ομίλου είναι η πώληση της συμμετοχής του στην Τράπεζα Αττικής, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν πρόθεση διεκδίκησης από κοινού με την Credit Agricole συμμετοχής σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. ”Από όσο ξέρω δεν υπάρχει και πρόσφορά”, είπε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της παρουσίασης της εταιρίας Asset Management, που από κοινού με την Credit Agrocole δημιούργησε η Εμπορική, και η οποία θα στοχεύει στην αξιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε γενικότερα στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών για τη δημιουργική αντιμετώπιση των επιχειρηματικών ευκαιριών. Ειδικότερα ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την ίδρυση της Εμπορικής Asset Management, δεν υλοποιείται μόνο μία συμβατική υποχρέωση αλλά και η κοινή στρατηγική αντίληψη των δυο πλευρών ότι η ανάγκη παροχής σύγχρονων, εξειδικευμένων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών asset management αποτελεί αναγκαιότητα.

Για το λόγο αυτό, όπως πρόσθεσε, αποφασίστηκε η ίδρυση μιας σύγχρονης, ευέλικτης και τεχνολογικά πρότυπης εταιρείας η οποία φιλοδοξεί να κατακτήσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς με τη παροχή ολοκληρωμένων, υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, προς τους πελάτες της.

Ο κ. Paul-Henri de La Porte du Theil, Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Agricole Asset Management, αναφέρθηκε γενικότερα στις ευοίωνες προοπτικές της αγοράς asset management και στης συνθήκες ανάπτυξης των διεθνών αγορών. Επισήμανε τη σημαντική ποσοτικά, από άποψη ύψους διαχειριζόμενων κεφαλαίων, διεθνή θέση της Credit Agricole Asset Management, καθώς και την αντίστοιχη ποιοτική πλευρά με τη διαχείριση κεφαλαίων διεθνών οργανισμών, κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών.

Η πολύχρονη παρουσία, όπως πρόσθεσε, της Credit Agricole Asset Management τόσο στην Γαλλία όσο και διεθνώς, η συνεργασία της με πελάτες όλων των κατηγοριών καθώς και η διαχείριση κεφαλαίων όλων των τύπων έχει σαν αποτέλεσμα την συγκέντρωση μιας τεράστιας εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Το δυναμικό αυτό έχει τεθεί στη διάθεση της Εμπορικής Asset Management το οποίο σε συνδυασμό με το βάρος και τη θέση της Εμπορικής Τράπεζας θα αξιοποιηθεί κατάλληλα στη αγορά του asset management από τη νέα κοινή εταιρεία.

Στη συνέντευξη Τύπου είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν και οι Διοικήσεις αρκετών Ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών.

Η Ερμής ΑΕΔΑΚ διατηρεί στρατηγική συνεργασία με την Credit Agricole Asset Management, μέσω της συμμετοχής της κατά περίπου 20% στο μετοχικό κεφάλαιο του Ερμή. Η συνεργασία των δύο εταίρων έχει ήδη προχωρήσει με την δημιουργία δύο νέων Αμοιβαίων Κεφαλαίων, το ΕΡΜΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ (ευρωπαϊκές μετοχές) και ΕΡΜΗΣ US TECHNOLOGY (μετοχές τεχνολογίας ΗΠΑ), τα οποία παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά από το Σεπτέμβριο του 2001 και διατίθενται μέσω του Δικτύου της Εμπορικής Τράπεζας. Η συνεργασία αυτή πρόκειται να επεκταθεί σε νέα προϊόντα εξωτερικού καθώς και στη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα marketing και πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v