Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ωμό πραξικόπημα καταγγέλει η ΓΕΝΟΠ

Για «ωμό πραξικόπημα» του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου μιλά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Ωμό πραξικόπημα καταγγέλει η ΓΕΝΟΠ
Για «ωμό πραξικόπημα» του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου μιλά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, γιατί «χωρίς να υπάρχει συνεδρίαση του δ.σ. και χωρίς να γνωρίζουν τίποτε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανακοινώθηκε ότι δήθεν συνεδρίασε το δ.σ. της ΔΕΗ και έλαβε συγκεκριμένες απαράδεκτες αποφάσεις».

Αυτή τη στιγμή η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πραγματοποιεί κατάληψη στο γραφείο του κ. Αθανασόπουλου και προμηνύει σκληρότερες αντιδράσεις.

Ωστόσο, το ΥΠΑΝ «αδειάζει» τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Κύκλοι του υπουργείου αντιμετωπίζουν με έκπληξη τις πρωτοφανείς, όπως τις χαρακτηρίζουν, μεθόδους ορισμένων συνδικαλιστών, θεωρώντας ότι «κάθε άλλο παρά προστατεύουν τα συμφέροντα της Επιχείρησης και των Ελλήνων φορολογουμένων».

Το ΥΠΑΝ εκτιμά πως το γεγονός ότι το δ.σ της ΔΕΗ έθεσε ως ανώτατο όριο για την προσφορά στο διαγωνισμό της Μεγαλόπολης δείχνει τη βούληση του να προστατευθούν τα συμφέροντα της Επιχείρησης.

Αντίθετα, επισημαίνεται ότι δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της ΔΕΗ απόψεις «ας δώσουμε το εργοστάσιο σε οποιαδήποτε τιμή», όπως φαίνεται να προκύπτει από τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που απορρίπτει την επιβολή ορίου για το τίμημα της μονάδος, με το σκεπτικό ότι έτσι ο διαγωνισμός κινδυνεύει να κηρυχθεί άγονος από άλλη διαδρομή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v