Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Λ. Κατσέλη σχολιάζει τον Dr. Money για την ΕΤΕ

Επιστολή στο euro2day με την οποία σχολιάζει το σημερινό κείμενο του Dr. Money "Η Εθνική και τα κόμματα εξουσίας!" απέστειλε η Λ. Κατσέλη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
και πολιτική εκπρόσωπος για θέματα Οικονομίας.

Η Λ. Κατσέλη σχολιάζει τον Dr. Money για την ΕΤΕ
Επιστολή στο euro2day με την οποία σχολιάζει το σημερινό κείμενο του Dr. Money "Η Εθνική και τα κόμματα εξουσίας!" απέστειλε η κα. Λούκα Κατσέλη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας.


**** Η επιστολή της κα. Λούκα Κατσέλη στο euro2day


Προς τη διεύθυνση της ηλεκτρονικής εφημερίδας Euro2day
Αξιότιμε/η κύριε/α,
 
Σε σχέση με το κείμενο του συντάκτη σας «Dr. Money», που δημοσιεύθηκε σήμερα, 27 Ιουλίου 2009, με τίτλο «Η Εθνική και τα κόμματα εξουσίας» και έκανε αναφορά στη δήλωση μου που σχολίαζε την απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας να ανανεώσει τη θητεία των διευθυντών της Τράπεζας, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:


"Σε κανένα σημείο της δήλωσής μου δεν προκύπτει πρόθεση κομματικού ελέγχου ή εναγκαλισμού της Εθνικής Τράπεζας. Σε καμία περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα, όποιο κι είναι, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία μιας μεγάλης εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει οι αποφάσεις της διοίκησης για την επιλογή των ανωτάτων στελεχών της Τράπεζας να διαταράσσουν την ομαλή διαδικασία διαδοχής. Πόσο μάλλον όταν οι αποφάσεις αυτές, όπως η τελευταία του κ. Αράπογλου, μεθοδεύονται με αιφνιδιαστικό τρόπο με προφανή στόχο την «προστασία» συγκεκριμένων στελεχών εν όψει πολιτικών εξελίξεων.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «πάγια πρακτική» η ανανέωση της θητείας υψηλόβαθμων στελεχών ένα χρόνο πριν τη λήξει της θητείας τους. Για του λόγου του αληθές, ο ίδιος ο κ. Αράπογλου τον Αύγουστο του 2008 ανανέωσε τις συμβάσεις Γενικών Διευθυντών ένα μόλις μήνα πριν λήξη η θητεία τους. Οι συμβάσεις των συγκεκριμένων Γενικών Διευθυντών ανανεώθηκαν για 20 μήνες προκειμένου να λήγουν τον Μάιο του 2010, οπότε και λήγει η θητεία και του κ. Αράπογλου στην Εθνική Τράπεζα.

Η επιλογή του κ. Αράπογλου να ανανεώσει μέχρι το 2012 τη θητεία υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας είναι σαφές ότι δεσμεύει την επόμενη διοίκηση, όποτε κι αν προκύψει, η οποία εάν επιλέξει να τα αντικαταστήσει, θα πρέπει να τα ανταμείψει πλουσιοπάροχα.

Υπενθυμίζεται δε, ότι αποτελεί πάγια πρακτική στην Εθνική Τράπεζα οι ανανεώσεις συμβάσεων και οι προαγωγές υψηλόβαθμων στελεχών να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διαταράσσεται η ομαλή διαδοχή της διοίκησης. Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι ο αείμνηστος Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς είχε επιλέξει ήδη από τον Ιανουάριο του 2004 να μην πραγματοποιήσει προαγωγές μιας σειράς ανωτάτων στελεχών της Τράπεζας, καθώς εν όψει των επικείμενων εκλογών του Μαρτίου του 2004, δεν επιθυμούσε οι δικές του αποφάσεις να δεσμεύσουν την επόμενη διοίκηση. Την επιλογή αυτή όφειλε και ο κ. Αράπογλου να υιοθετήσει".



Με εκτίμηση,
Λούκα Τ. Κατσέλη
βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
και πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
για θέματα Οικονομίας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v