Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Προς διανομή υψηλού μερίσματος

Στα 10 δισ. δρχ. αναμένεται να διαμορφωθούν τα ΕΒΙΤDΑ του ομίλου Ιατρικό Αθηνών για το 2002. Η εταιρία προσανατολίζεται σε διανομή υψηλού μερίσματος, ενώ μέχρι το τέλος του έτους δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ή δανειοδότηση. Κανονικά εξελίσσεται το επενδυτικό πρόγραμμα.

Ιατρικό: Προς διανομή υψηλού μερίσματος
Με τζίρο μεγαλύτερο των 55 δισ. δρχ. και κερδοφορία άνω των 5,5 δισ. δρχ, σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις, εκτιμά η διοίκηση του ομίλου Ιατρικό Αθηνών ότι θα κλείσει η τρέχουσα οικονομική χρήση.

Ειδικότερα, η διοίκηση του ομίλου προβλέπει, ότι η συμμετοχή του Διαβαλκανικού Κέντρου, τόσο στο τζίρο όσο και στα κέρδη προ φόρων, αλλά και στα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) - τα οποία αναμένεται να διαμορφωθούν στα 10 δισ. δρχ. στο τέλος του 2002 - θα είναι πάρα πολύ σημαντική.

Επιπλέον, σε ότι αφορά στη διανομή μερίσματος για το 2001, η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο διανομής σημαντικού μερίσματος από τα κέρδη, το οποίο αν και δεν έχει ακόμα καθοριστεί, εκτιμάται ότι θα είναι σε απόλυτη συνάφεια με το ύψος των επιτοκίων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου, το οποίο αυτή την περίοδο περιλαμβάνει την επέκταση της Κλινικής του Π. Φαλήρου, την ανακατασκευή και επέκταση της Κλινικής Ιασις στο Παγκράτι, ενώ στη φάση της τελικής προετοιμασίας βρίσκεται η Κλινική στη Δάφνη, η οποία στον επόμενο μήνα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2002, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και η κλινική στο Περιστέρι.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι οι επενδύσεις του ομίλου δεν υπόκεινται σε καμιά περαιτέρω χρηματοδότηση, καθώς η διοίκηση του είναι κατηγορηματική, ότι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2002 δεν θα προχωρήσει ούτε σε αύξηση κεφαλαίου αλλά ούτε και σε άλλης μορφής χρηματοδότηση (ομολογιακό ή κοινοπρακτικό δανεισμό).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v