Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Προσφορά 11,1 ευρώ/μετοχή για την EPCG (upd)

Στα 11,1 ευρώ ανά μετοχή ανέρχεται η προσφορά της ΔΕΗ για την απόκτηση της εταιρίας ηλεκτρισμού του Μαυροβουνίου EPCG, ενώ η προσφορά της ιταλικής Α2Α ήταν 8,4 ευρώ ανά μετοχή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

ΔΕΗ: Προσφορά 11,1 ευρώ/μετοχή για την EPCG (upd)
Στα 11,1 ευρώ ανά μετοχή ανέρχεται η προσφορά της ΔΕΗ για την απόκτηση ποσοστού 18,3% της εταιρεας ηλεκτρισμού του Μαυροβουνίου EPCG, ενώ η προσφορά της ιταλικής Α2Α ανέρχεται στα 8,4 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους της χώρας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Με βάση δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής για τον διαγωνισμό, κ. Vujica Lazovic, η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα εντός των επόμενων επτά ημερών.

Σημειώνεται ότι για την EPCG είχαν επίσης ενδιαφερθεί η νορβηγική Nord-Troendelag Elektrisitetsverk και η ρωσική Inter Rao, οι οποίες όμως αποχώρησαν από τη διαδικασία καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα τεχνικά κριτήρια του διαγωνισμού.

******
ΔΕΗ: Καλύτερη η οικονομική προσφορά της Κοινοπραξίας ΔΕΗ - GoldenEnergy One Holdings Ltd για την απόκτηση μετοχών της EPCG


Η ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009, σε κοινοπραξία με την GoldenEnergy One Holdings Ltd – εταιρεία του Ομίλου Ρέστη, συμμετείχε στην επίσημη διαδικασία της Επιτροπής Ιδιωτικοποιήσεων της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, κατά την οποία ανοίχθηκαν οι οικονομικές προσφορές των δύο εναπομεινάντων επιχειρηματικών σχημάτων για την απόκτηση, μέσω της αγοραπωλησίας μετοχών και συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έως ποσοστού 45% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Electroprivreda Crne Gore AD Niksic (EPCG).

Η κοινοπραξία ΔΕΗ και GoldenEnergy One Holdings Ltd, υπέβαλε καλύτερη οικονομική προσφορά σε σχέση με την ιταλική εταιρία A2A.

Οι Σύμβουλοι της Κοινοπραξίας που εργάσθηκαν για την υποβολή της προσφοράς είναι οι εταιρείες Morgan Stanley, PriceWaterhouseCoopers, Law Firm Sardelas, Saxonis, Liarikos & Associates και Law Office Velimirovic.

Η εταιρεία EPCG είναι η καθετοποιημένη ηλεκτρική εταιρεία του Μαυροβουνίου στον τομέα παραγωγής, διανομής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν εγκατεστημένη ισχύ 868 MW (658 MW υδροηλεκτρικοί και 210 ΜW θερμικοί) της εταιρείας και ετήσια καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 2.045 GWh, τροφοδοτώντας με ρεύμα 322,5 χιλ. πελάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v