Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ektasis Development: Ζητά δάνειο 10 εκατ. ευρώ

Στην εξασφάλιση τραπεζικής χρηματοδότησης ύψους 10 εκατ. ευρώ ώστε να καλύψει άμεσα ένα σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών της προς προμηθευτές και υπεργολάβους επικεντρώνει την προσπάθειά της η Ektasis Development.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Ektasis Development: Ζητά δάνειο 10 εκατ. ευρώ
Στην εξασφάλιση τραπεζικής χρηματοδότησης ύψους 10 εκατ. ευρώ ώστε να καλύψει άμεσα ένα σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών της προς προμηθευτές και υπεργολάβους, οι οποίοι εξάλλου ασκούν τη μεγαλύτερη πίεση, επικεντρώνει την προσπάθειά της η εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Ektasis Development στο πλαίσιο των ενεργειών της για έξοδο από τη δύσκολη κατάσταση όπου έχει περιέλθει.

Η εταιρία, η οποία αναμένει το προσεχές διάστημα την απόφαση του δικαστηρίου για ένταξη στο άρθρο 99 του Νόμου 3588/2007, οφείλει σε προμηθευτές και συνεργάτες το συνολικό ποσό των 15 εκατ. ευρώ και εκτιμά πως με τη συνδρομή των τραπεζών από τη μία πλευρά και την πώληση ορισμένων ακινήτων από την άλλη θα καταφέρει να τους εξοφλήσει.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της επιχείρησης, το τελευταίο διάστημα η Ektasis Development γίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση αποδέκτης προτάσεων για την πώληση ακινήτων, αλλά τα τιμήματα που προσφέρονται είναι χαμηλότερα κατά 30% - 50% σε σχέση με τις εύλογες αξίες.

Επισημαίνεται πως πίεση να πουλήσει ακίνητα στη μισή τιμή ασκούν στην Ektasis Development κυρίως εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του real estate, σε αντίθεση με ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι -σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος- υποβάλλουν πολύ πιο λογικές και συζητήσιμες προτάσεις.

"Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να πουλήσουμε την ακίνητη περιουσία μας σε τιμές που θα είναι πολύ χαμηλότερες των πραγματικών αξιών", αναφέρει στο euro2day.gr το υψηλόβαθμο στέλεχος της επιχείρησης.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το χαρτοφυλάκιο της Ektasis Development περιλαμβάνει 36 ακίνητα των οποίων η αξία, με βάση πρόσφατη αποτίμηση του οίκου Colliers, εκτιμάται στα 332 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, παράγοντες της κτηματαγοράς υπολογίζουν πως η πραγματική αξία του εν λόγω χαρτοφυλακίου κινείται στο επίπεδο των 200 εκατ. ευρώ.

Ελπίδες στο άρθρο 99

Παράλληλα με τη νέα τραπεζική χρηματοδότηση που βρίσκεται υπό συζήτηση, η Ektasis Development στηρίζει τις ελπίδες της για ανάκαμψη και στην ένταξή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η διοίκηση υποστηρίζει πως η προοπτική αυτή έχει την απόλυτη στήριξη των πιστωτριών τραπεζών και θα δώσει ανάσα στην επιχείρηση τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια ώστε να καταφέρει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 252 εκατ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού οφείλεται στις τράπεζες EFG Eurobank, Εμπορική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v