Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Στα 900 εκατ. οι επενδύσεις για Olympic Air

Επενδύσεις των οποίων το συνολικό ύψος ξεπερνά τα 900 εκατ. δολάρια σκοπεύει να δρομολογήσει η Olympic Air, η αεροπορική εταιρία του ομίλου MIG η οποία αυτήν την εποχή βρίσκεται σε φάση πυρετώδους προετοιμασίας.

  • της Μάρως Τσαντήλα
MIG: Στα 900 εκατ. οι επενδύσεις για Olympic Air
Επενδύσεις των οποίων το συνολικό ύψος ξεπερνά τα 900 εκατομμύρια δολάρια σκοπεύει να δρομολογήσει η Olympic Air, η αεροπορική εταιρία του ομίλου MIG, η οποία αυτήν την εποχή βρίσκεται σε φάση πυρετώδους προετοιμασίας προκειμένου από την 1η Οκτωβρίου να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να προσφέρει στο επιβατικό κοινό υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Olympic Air, κ. Αντώνης Σιμιγδαλάς, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης για τους τουριστικούς πράκτορες της Βορείου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο όμιλος MIG στον κλάδο των αερομεταφορών. Συγκεκριμένα, όπως είπε, αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός με τον οποίο η εταιρία αναζητά να προμηθευτεί αεροσκάφη τύπου jet, επένδυση το ύψος της οποίας αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας για την αγορά οκτώ καινούργιων ελικοφόρων αεροσκαφών τύπου Q400 της Βombardier αξίας 224 εκατ. δολαρίων. Στη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την κατασκευάστρια εταιρία προβλέπεται ότι η MIG έχει τη δυνατότητα απόκτησης (option) ακόμη οκτώ αεροσκαφών ίδιου τύπου (Q400 NextGen), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό της παραγγελίας σε 16, ενώ το συνολικό τίμημα θα ξεπεράσει τα 450 εκατ. δολάρια.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών με χωρητικότητα 78 θέσεων χαρακτηρίζεται για την αθόρυβη λειτουργία του αλλά και για το χαμηλό κόστος λειτουργίας. Τα αεροσκάφη τύπου Q400 της Βombardier θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν εκείνα τύπου ΑΤR που χρησιμοποιούν σήμερα οι Ολυμπιακές Αερογραμμές κυρίως για την κάλυψη των άγονων γραμμών.

Να σημειώσουμε ότι, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Olympic Air, η εταιρία ενδιαφέρεται να συνεχίσει την εν λόγω δραστηριότητα καθώς συμμετέχει και στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό που διενεργεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την ανάθεση της αεροπορικής εξυπηρέτησης των 24 άγονων γραμμών.

Επένδυση ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ στην επίγεια εξυπηρέτηση

Πέραν του επενδυτικού προγράμματος που αφορά στην εταιρία πτητικού έργου, σημαντικές είναι οι επενδύσεις που δρομολογεί ο όμιλος MIG και για τις δύο άλλες εταιρίες του ομίλου Ολυμπιακής που η MIG απέκτησε από το ελληνικό δημόσιο. Συγκεκριμένα, για την εταιρία επίγειας εξυπηρέτησης, Olympic Handling, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα τη δραστηριοποίησή της υπό τον έλεγχο της MIG και υλοποιεί επενδύσεις ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει προσλάβει περισσότερα από 2.000 άτομα, προσωπικό που αντιστοιχεί στο ήμισυ περίπου του συνολικού προσωπικού που θα απασχολήσει ο όμιλος στον κλάδο των αερομεταφορών.

Η έτερη θυγατρική του όμίλου, η Ολυμπιακή Τεχνική Βάση, η οποία επίσης θα ξεκινήσει να λειτουργεί υπό τον έλεγχο της MIG από τον Οκτώβριο, θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, σημείωσε ο κ. Σιμιγδαλάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τους τουριστικούς πράκτορες της Βορείου Ελλάδος, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας, κ. Σταύρος Δαλιάκας, ζήτησε τη συνεργασία της τουριστικής αγοράς της περιοχής, σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν όχι μόνο κατανόηση αλλά και υποδείξεις προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία της εταιρίας. "Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη, βιώσιμη και κερδοφόρα εταιρία, που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον ανταγωνισμό τόσο της εγχώριας όσο και της εξωτερικής αγοράς", σημείωσε ο εμπορικός διευθυντής της Olympic Air.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v