Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντεμπούτο για τη MIG Real Estate στο ΧΑ

Με κέρδη 4% στα 4,16 ευρώ έκανε το ντεμπούτο της η MIG Real Estate στην κατηγορία μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. Τι δήλωσαν Σπ. Καπράλος, Η. Βολονάσης στην εκδήλωση για την εισαγωγή.

Ντεμπούτο για τη MIG Real Estate στο ΧΑ
Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της εταιρίας MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ στην κατηγορία μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης της αγοράς αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η MIG Real Estate έκλεισε στα 4,16 ευρώ ανά μετοχή, καταγράφοντας κέρδη 4% στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο ΧΑ.

Η MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ ιδρύθηκε το 1999 με την επωνυμία ΑΤΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. από τους κ. Βενετσιάνο Κάκκαβα και Ηλία Βολονάση, με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση και διαχείριση ακινήτων. Το 2002 εισέρχονται ως νέοι μέτοχοι οι κ. Κ. Μαρτίνος, Ν. Γουλανδρής και Γ. Βαρδινογιάννης. Το 2007, έπειτα από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, εισέρχεται ως νέος μέτοχος με ποσοστό 50% η Marfin Investment Group (MIG). Το ίδιο έτος, η εταιρία μετατρέπεται σε εταιρία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

Η επιχείρηση έχει αποκτήσει συνολικά 32 ακίνητα τα οποία έχει εκμισθώσει σε υψηλής φερεγγυότητας μισθωτές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Marfin Egnatia Bank, η Millennium Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, η Citibank, η Grant Thornton, το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία, η Vodafone, η Wind Hellas κ.λπ.

Μέσω δημόσιας προσφοράς που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου η MIG Real Estate διέθεσε 2.500.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας προς 4 ευρώ ανά μετοχή, αντλώντας το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Το 35,65% του συνόλου της δημόσιας προσφοράς κατανεμήθηκε σε θεσμικούς και σε λοιπούς επενδυτές και το υπόλοιπο 64,35% σε ιδιώτες επενδυτές. Η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι τα 4 ευρώ ανά μετοχή και η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέρχεται στα 49,36 εκατ. ευρώ. 

Σύμβουλοι της MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ για την ένταξή της στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήταν η Marfin Egnatia Bank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ένταξη της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είπε μεταξύ άλλων: "Η εισαγωγή της MIG Real Estate είναι η πρώτη εισαγωγή εταιρίας στην κύρια αγορά μας έπειτα από 18 ολόκληρους μήνες. Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για μια εταιρία που έχει όλες τις προοπτικές να αναπτυχθεί στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Εμείς, από την πλευρά μας, κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε οι εταιρίες που εισάγονται στην αγορά μας να είναι καλές και να έχουν προοπτικές ανάπτυξης. Θα πρέπει ωστόσο και οι ίδιες οι εταιρίες, από την πλευρά τους, να προωθούν την ορθή εταιρική διακυβέρνηση, για να θωρακίσουμε την αξιοπιστία της αγοράς".

Από την πλευρά της MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ, ο κ. Ηλίας Βολονάσης, πρόεδρος της εταιρίας δήλωσε: "H εισαγωγή της MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ στο Χ.Α. και η υπερκάλυψη κατά 4,5 φορές της δημόσιας προσφοράς σηματοδοτεί την αναπτυσσόμενη, ακόμα και στην παρούσα οικονομική συγκυρία, δυναμική, του συγκεκριμένου κλάδου, που απευθύνεται τόσο στο ευρύ επενδυτικό κοινό, παρέχοντάς του έναν εναλλακτικό τρόπο επένδυσης σε ακίνητη περιουσία, όσο και στους επαγγελματίες διαχειριστές, δίνοντάς τους ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη διαμόρφωση των επενδυτικών τους προτάσεων".

Μετά την ολοκλήρωση της αυξήσεως με Δημόσια Προσφορά του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των 37.020.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 12.340.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 3,00 ευρώ.

Το σύνολο των μετοχών της εταιρίας πιστώθηκαν στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των Μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ). και άρχισαν να διαπραγματεύονται στο Χ.Α την 23.07.2009. Κάθε μετοχή της εταιρίας παρέχει δικαίωμα μίας ψήφου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v