Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Με ποιους όρους θα παίξει Ξυστό η ΙΝΛΟΤ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα το ιταλικό κοινοβούλιο θα κάνει νόμο την πρόταση της κυβέρνησης της χώρας για άνοιγμα της "πίτας" του Ξυστό και σε άλλους ενδιαφερομένους που θα έχουν τα "προσόντα".

Ιταλία: Με ποιους όρους θα παίξει Ξυστό η ΙΝΛΟΤ
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα το ιταλικό κοινοβούλιο θα κάνει νόμο την πρόταση της κυβέρνησης της χώρας για άνοιγμα της "πίτας" του Ξυστό και σε άλλους ενδιαφερομένους που θα έχουν τα "προσόντα" τα οποία θα οριστούν μέσα από διεθνή διαγωνισμό.

Για συμμετοχή στον επικείμενο διαγωνισμό για το ιταλικό Ξυστό έχει τελευταία δείξει ενδιαφέρον και η Intralot, μετά την απογοήτευση της Τουρκίας.
 
Έπειτα από πολλές ζυμώσεις και διαβουλεύσεις, οι όροι του σχετικού νόμου που θα ψηφίσει το ιταλικό κοινοβούλιο διαμορφώνονται ως εξής, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του euro2day (σ.σ. περιλαμβάνει και τις σημερινές τροποποιήσεις):

- Ο αριθμός αδειών για το Ξυστό που έχει αποφασιστεί να δοθούν είναι τέσσερις. Με την εκτίμηση ότι είναι σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή της Intralot στον εν λόγω διαγωνισμό, αυτοί που θα συμμετάσχουν είναι η Lottomatica, η Sisal, η Snai και η Intralot.

- Τα απαιτούμενα σημεία πώλησης στη Ιταλία δεν θα πρέπει να είναι λιγότερα από 10.000 το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 (αντί των 15.000 που είχε αναφερθεί αρχικά). Αυτό ισχύει και για κοινοπρακτικά σχήματα. Επί του προκειμένου βέβαια σχεδόν μηδενίζεται η αυτόνομη κάθοδος της Intralot, που θα αναγκαστεί να συμμετάσχει σε κοινοπρακτικό σχήμα με μία εκ των άλλων εταιριών (πλην της Lottomatica η οποία εκτιμάται ότι θα συμμετάσχει με τον... βασιλιά του Ξυστό, την αμερικανική Scientific Games). Φημολογείται ότι τα 10.000 σημεία πώλησης δεν θα πρέπει να είναι αποκλειστικά, οπότε ο κάθε αδειούχος θα μπορεί να πουλάει προϊόντα του ανταγωνιστή του, τέλεια συνταγή για χάος!

- Η παρούσα κατάσταση όπου η Lottomatica έχει τη μοναδική άδεια για Ξυστό στην Ιταλία με ημερομηνία λήξης τον Μάιο του 2010 επεκτείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2012, με την προϋπόθεση ότι η Lottomatica συμμετέχει στον διαγωνισμό και κερδίζει μία από τις τέσσερις άδειες.

- Το pay-out στους καταναλωτές αυξάνεται από το 70% στο 75%, ενώ το ακαθάριστο κέρδος του αδειούχου μειώνεται από το 12,7% που ίσχυε μέχρι τώρα στο 11,9%. Το κράτος παίρνει το 13,9% του τζίρου.

- Εδώ είναι το δύσκολο μέρος: Το κράτος στοχεύει στο να αντλήσει προκαταβολικά αμοιβές και από τους τέσσερις αδειούχους συνολικά ύψους 500 εκατ. ευρω για το 2009 και 300 εκατ. ευρώ για το 2010! Η σύμβαση με το ιταλικό δημόσιο θα είναι 9ετούς διάρκειας, με τον πιθανό συνδυασμό 5+4, όπου τον 5ο χρονο ο αδειούχος θα πρέπει να έχει το "Ο.Κ." του κυβερνητικού υπευθύνου για τις λοταρίες.

Μετά τη Δευτέρα, όπου η πρόταση θα έχει γίνει νόμος, ο αρμόδιος επίτροπος θα κηρύξει την έναρξη του διαγωνισμού για προσφορές, το αργότερο εντός 30 ημερών (μέχρι τις 20-25 Αυγούστου).

Οι πηγές του euro2day στην ιταλική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι η τελική μορφή που θα έχει ο νόμος μπορεί να έχει μικροαλλαγές, αλλά αυτό που δεν θα αλλάξει είναι το ύψος της αμοιβής του Δημοσίου. Να σημειωθεί ότι το 2008 "παίχτηκαν" στον τζόγο της Ιταλίας (πλην των καζίνο) 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το 1,8 δισ. ευρώ πήγε στα κρατικά ταμεία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v