Παντεχνική: Σχέδια για τη μετα-ολυμπιακή περίοδο

Στην πώληση του 19,1% της συμμετοχής που κατέχει στην Αττική Οδό ή στην τιτλοποίηση των μερισμάτων από την εν λόγω συμμετοχή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή στις αρχές του 2005 προσανατολίζεται η διοίκηση της Παντεχνικής, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης με αναλυτές. Πώς σχολιάζει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Παντεχνική: Σχέδια για τη μετα-ολυμπιακή περίοδο
Στην πώληση του 19,1% της συμμετοχής που κατέχει στην Αττική Οδό ή στην τιτλοποίηση των μερισμάτων από την εν λόγω συμμετοχή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή στις αρχές του 2005 προσανατολίζεται η διοίκηση της Παντεχνικής.

Αυτό ανέφερε η διοίκηση κατά τη διάρκεια χθεσινής παρουσίασης σε αναλυτές, όπως επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Καθημερινή Ενημέρωση με ημερομηνία 7 Μαΐου 2004.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει επίσης πως σύμφωνα με τη διοίκηση, τα μερίσματα από την Αττική Οδό υπολογίζονται στα περίπου 140 εκατ. ευρώ με 7,5% προεξοφλητικό επιτόκιο.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εταιρία αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στην αποπληρωμή του δανεισμού, στην ανάληψη νέων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων, στην επέκταση εκτός Ελλάδος και πιθανώς και ως επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η Παντεχνική σκοπεύει να ακυρώσει 1,4 εκατ. ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν στο 3% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η μετοχή της Παντεχνικής είναι υποτιμημένη, καθώς οι συμμετοχές της τόσο στην Αττική Οδό (19,1%) όσο και στη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου (5%) δεν αντανακλώνται στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v