Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΥΜΠ: Άρση επιτήρησης ζητά ομάδα μετόχων

Την άρση της επιτήρησης της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής ζητά από το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ομάδα μετόχων της εταιρίας.

ΟΛΥΜΠ: Άρση επιτήρησης ζητά ομάδα μετόχων
Την άρση της επιτήρησης της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής ζητά από το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ομάδα μετόχων της εταιρίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, σημειώνουν, η διοίκηση του ΧΑ οφείλει να στοιχειοθετήσει το σκεπτικό που την οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Ειδικότερα, η επιστολή των μετόχων της Τεχνικής Ολυμπιακής αναφέρει τα εξής:

"Θέμα: Άρση επιτήρησης της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής (ΟΛΥΜΠ)

Κατά τη διάρκεια της Α’ επαναληπτικής συνέλευσης των μετόχων της Τεχνικής Ολυμπιακής ΑΕ της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2009, πληροφορηθήκαμε απο τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης ότι η αίτηση άρσης της επιτήρησης της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής θα επανεξεταστεί από το ΔΣ του Χρηματιστηρίου μετά τη δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων της 31/12/2009, δηλ. πρακτικά μετά το Μάρτιο του 2010.

Πιστεύουμε ότι η διοίκηση του Χρηματιστηρίου, επικαλούμενη μόνο γενικά και αόριστα την “προστασία του επενδυτικού κοινού” και “τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς” προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση στο επενδυτικό κοινό (αντί να το προστατεύει), χωρίς να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αφού δημιουργεί αρνητικό κλίμα εις βάρος μίας εισηγμένης εταιρείας με καθαρά ιδία κεφάλαια άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ και η οποία πληρεί πια επαρκώς τους όρους άρσης της επιτήρησης της μετοχής της.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η διοίκηση του Χρηματιστηρίου οφείλει να στοιχειοθετήσει το σκεπτικό της, ζητούμενο που αποτελεί ταυτόχρονα και απαίτηση εκ μέρους μας αφού επικαλείται την προστασία μας, ειδάλλως το ΔΣ του ΧΑΑ θα πρέπει να προβεί στην άμεση άρση της επιτήρησης της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Με εκτίμηση,

οι μέτοχοι της εταιρείας “Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ”:

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ Κωνσταντίνος
ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ Γεώργιος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος
ΤΣΑΦΑΣ Γεώργιος
ΦΛΩΡΟΣ Γεώργιος
ΦΟΥΡΛΗΣ Αλέξανδρος
"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v