Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προαναγγελία πολέμου ΟΠΑΠ - Ιntralot

Ως προαναγγελία πολέμου μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot ερμηνεύεται από κύκλους της αγοράς του στοιχήματος η επιστολή-"βόμβα" του οργανισμού προς την εταιρία.

Προαναγγελία πολέμου ΟΠΑΠ - Ιntralot
Ως προαναγγελία πολέμου μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot ερμηνεύεται από κύκλους της αγοράς του στοιχήματος η επιστολή-"βόμβα" του οργανισμού προς την εταιρία, την οποία αποκάλυψε δημοσίευμα της κ. Αρ. Μπουγάτσου στη "Ελευθεροτυπία" του Σαββάτου 11/7.
 
Από την επιστολή προκύπτει ότι η Intralot, αν και έχει την αντίστοιχη συμβατική υποχρέωση, δεν παραδίδει στον ΟΠΑΠ στοιχεία των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην μπορεί να διαχειριστεί τους κινδύνους από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Αφορμή για την επιστολή δόθηκε από την ερώτηση 31 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν να πληροφορηθούν γιατί ο ΟΠΑΠ λειτουργούσε το πρόγραμμα BOLD με προσομειωτή αντί των πραγματικών στοιχείων. Το πρόγραμμα αυτό ο ΟΠΑΠ το προμηθεύτηκε απο την ελληνική εταιρία Neurosoft.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που διέπει τις σχέσεις μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot (οι οποίες χαρακτηρίστηκαν αποικιοκρατικές από γνωρίζοντες το αναλυτικό τους περιεχόμενο) και αυτοί που συνομολογήθηκαν από την πλευρά του οργανισμού από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Σ. Κωστάκου, ο ΟΠΑΠ είναι υποχρεωμένος να προμηθεύεται τα πάντα από την Intralot και μόνο αν αυτή δεν τα προσφέρει να προστρέχει σε τρίτους!

Η απουσία των πραγματικών δεδομένων στη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού στερεί τη δυνατότητα στον ΟΠΑΠ να διαπιστώσει στατιστικές ανωμαλίες στη ροή των στοιχημάτων και να αντιμετωπίσει το στήσιμο των αποτελεσμάτων, δηλαδή της απάτης!

Ο ΟΠΑΠ στην επιστολή του απαιτεί την παράδοση των δεδομένων από την Intralot μέχρι το τέλος του Αυγούστου πριν εγερθούν αξιώσεις και υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις σε σχέση με τη σύμβαση ΟΠΑΠ - Intralot που ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2010.

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση αυτή (2007) πραγματικής αξίας περίπου 450 εκατ. ευρώ(!) δόθηκε με απευθείας ανάθεση στην Intralot από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΠ (που αποπέμφηκε ευθύς αμέσως) και για την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση διά της σιωπής της, στην ουσία, συναίνεσε. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά του αρμοδίου επιτρόπου της κ. Τσαρλς Μακρίβι στις 24/2/2009 αποφάνθηκε για το παράνομο της συγκεκριμένης ανάθεσης, αποστέλλοντας επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση.

Κατά πάσα πιθανότητα, η επιστολή του ΟΠΑΠ προς την Intralot υποδηλώνει την απόφαση της διοίκησης του οργανισμού να μην προχωρήσει σε καμίας μορφής ανάθεση, όταν λήξει η σύμβαση με την Intralot, αλλά να επιλέξει τη διαδικασία του διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v