Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Σημαντική αύξηση μεγεθών στο 9μηνο

Με αύξηση 25,05% στο κύκλο εργασιών και 27,65% στα κέρδη προ φόρων έκλεισε το 9μηνο για τον όμιλο Jumbo. Επίσης, προχωράει η δημόσια προσφορά για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της στην Κύπρο, φθάνοντας μέχρι στιγμής στο 80%.

Jumbo: Σημαντική αύξηση μεγεθών στο 9μηνο
Αύξηση 25,05% στα 148,6 εκατ. ευρώ, σημείωσε κατά τη διάρκεια του 9μήνου (Ιούλιος 2003 – Μάρτιος 2004) ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Jumbo σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, στοιχείο που αποδίδεται στην πασχαλινή περίοδο.

Τα καθαρά προ φόρων κέρδη του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 27,65% και ανήλθαν σε 24,6 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε σχέση με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση της εταιρίας στο ελληνικό χρηματιστήριο (περίπου 200 εκατ. ευρώ) είναι φανερό ότι η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται με μονοψήφιο Ρ/Ε.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η εντυπωσιακή βελτίωση της κερδοφορίας οφείλεται κατά μείζονα λόγο στην περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου κέρδους κατά μισή ποσοστιαία μονάδα η οποία πέρασε ολόκληρη στην λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου.

Η αύξηση του κόστους των πωληθέντων περιορίσθηκε στο +23,6% ενώ αντιθέτως οι αποσβέσεις αυξήθηκαν σε 7,1 εκατ. ευρώ έναντι 5,9 εκατ. ευρώ πέρσι.

Μετά την αφαίρεση των ενδοεταιρικών πωλήσεων ο κύκλος εργασιών ανέρχεται σε 143,6εκατ. ευρώ (αυξημένος κατά 24,8% συγκρινόμενος με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) ενώ μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη ανέρχονται σε 24 εκατ. ευρώ (αυξημένος κατά 26,99%).

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η διοίκηση του Ομίλου Jumbo εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού της Κύπρου στην εκούσια δημόσια πρότασης που υπέβαλε στο ΧΑΚ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της θυγατρικής κυπριακής εταιρίας ”Jumbo Trading Ltd”, προς 59 σεντ λίρες Κύπρου (1,01 ευρώ) για κάθε μετοχή και 6 σεντ λίρες Κύπρου για κάθε ΔΑΜ, τοις μετρητοίς. Μία εβδομάδα πριν από τη λήξη της προσφοράς ήδη η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των μετοχών της Jumbo Trading Ltd.

Σκοπός της δημόσιας πρότασης είναι, μετά την επιτυχή αποδοχή της, με την συγκέντρωση του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής, να υποβληθεί αίτηση για την απόσυρση των τίτλων της από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ώστε (σύμφωνα και με την παγκόσμια τάση) να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των μετόχων των δύο εισηγμένων εταιριών επ’ ωφελεία αποκλειστικά της Ελλαδικής εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v