Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Σχεδιάζει διαχωρισμό προμηθειών το Νοέμβριο

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα προχωρήσει σε διαχωρισμό των προμηθειών εκκαθάρισης και διακανονισμού το Νοέμβριο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΧΑ, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο Reuters.

ΕΧΑΕ: Σχεδιάζει διαχωρισμό προμηθειών το Νοέμβριο
Σε διαχωρισμό των προμηθειών εκκαθάρισης και διακανονισμού θα προχωρήσει το Ελληνικό Χρηματιστήριο το Νοέμβριο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΧΑ, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών για τη μείωση διασυνοριακού κόστους συναλλαγών και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ΧΑ, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Όπως αναφέρει το Reuters, το γεγονός ότι έχουν "αναδυθεί" νέες ανταγωνιστικές πλατφόρμες συναλλαγών έχει αντιμετωπιστεί από τους αναλυτές ως πιθανή πρόκληση για τη συγκριτικά υψηλότερη δομή προμηθειών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

"Ο διαχωρισμός των προμηθειών το Νοέμβριο θα καταστήσει τα έσοδά μας λιγότερο ευαίσθητα στις μεταβολές του ημερήσιου όγκου συναλλαγών", τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

"Μέρος της υφιστάμενης προμήθειας που σχετίζεται με την αξία της συναλλαγής θα αντικατασταθεί από προμήθεια ανά συναλλαγή. Το κόστος θα είναι χαμηλότερο για αυτούς που κάνουν περισσότερες συναλλαγές" υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v