Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P Αβαξ: Σύμβαση για μονάδα στο Βασιλικό Κύπρου

Η J&P-Αβαξ ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης για την μελέτη & κατασκευή της μονάδας #5 του σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Βασιλικό Κύπρου, αξίας 225,1 εκατ. από τον όμιλο J&P AΒΑΞ - Hitachi Power Europe.

J&P Αβαξ: Σύμβαση για μονάδα στο Βασιλικό Κύπρου
Η J&P-Αβαξ ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης για την μελέτη & κατασκευή της μονάδας #5 του σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Βασιλικό Κύπρου, συνολικής αξίας 225,1 εκατ. ευρώ από τον όμιλο εταιρειών J&P AΒΑΞ - Hitachi Power Europe.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η J&P-Αβαξ συμμετέχει με ποσοστό 75% στον όμιλο J&P AΒΑΞ - Hitachi Power Europe.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμού συνολικής ισχύος 220 MW σε δύο φάσεις, η πρώτη από τις οποίες περιλαμβάνει την εγκατάσταση 2 αεριοστροβίλων συνολικής ισχύος 150 MW εντός 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η δεύτερη φάση αφορά στην εγκατάσταση του συστήματος νερού - ατμού της υπόλοιπης ισχύος σε πρόσθετο διάστημα 6 μηνών.

Οπως επισημαίνεται, ο νέος σταθμός παραγωγής ενέργειας θα αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους τύπου 6FA+E της General Electric ισχύος 75 MW ο καθένας, και έναν ατμοστρόβιλο ο οποίος με σύγχρονη τεχνολογία θα ανακτά τη θερμική ενέργεια των καυσαερίων των αεριοστροβίλων και θα παράγει άλλα 80 MW, με τη χρήση είτε ντίζελ είτε φυσικού αερίου.

Επισημαίνεται ότι η J&P Aβαξ κατασκεύασε και παρέδωσε πρόσφατα στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου τη μονάδα #4 του σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Βασιλικό Κύπρου, ανάλογης ισχύος και τεχνικών χαρακτηριστικών με τη νέα προς κατασκευή μονάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v