Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε συμφωνία Μυτιληναίος - Δημόσιο για ΕΛΒΟ

H κυβέρνηση προτίθεται να ενισχύσει τον αμυντικό χαρακτήρα της ΕΛΒΟ, συνεχίζοντας τις αναθέσεις προγραμμάτων για λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως γνωστοποίησαν στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Ευ. Μυτιληναίο, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, οι υπουργοί Αλογοσκούφης - Σπηλιωτόπουλος.

Σε συμφωνία Μυτιληναίος - Δημόσιο για ΕΛΒΟ
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνον υπεραμύνεται της διατήρησης του χαρακτήρα της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, ως μίας από τις σημαντικές αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, αλλά φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει και στην περαιτέρω ενίσχυσή του με τη συνέχιση των αναθέσεων προγραμμάτων για λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του euro2day.gr, η θέση αυτή γνωστοποιήθηκε στο μάνατζμεντ της ΕΛΒΟ κατά τη συνάντηση που είχαν εντός της εβδομάδος οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, και Εθνικής Άμυνας, Σ. Σπηλιωτόπουλος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Ε. Μυτιληναίο.

Ουσιαστικά οι δύο υπουργοί έκαναν αποδεκτή τη μία εκ των δύο προτάσεων που είχε καταθέσει από τον περασμένο Φεβρουάριο η πλευρά Μυτιληναίου, η οποία διατηρεί το 43% και το μάνατζμεντ της ΕΛΒΟ, δηλαδή, την εκπόνηση business plan με βάση το οποίο η εταιρία θα αναδειχθεί πραγματικά σε αμυντική βιομηχανία, ”σπάζοντας” τις δραστηριότητές της σε τρεις θυγατρικές, για την κατασκευή τεθωρακισμένων, τροχοφόρων και τις ανακατασκευές συν το σέρβις σε οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάντως, οι αποφάσεις του Ελληνικού Δημοσίου για την ΕΛΒΟ αναμένεται να λάβουν οριστική μορφή και να ανακοινωθούν στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας, που προγραμματίσθηκε για τις 14 Μαΐου, στην έδρα της, στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο.

Η ΕΛΒΟ, έχει ολοκληρώσει φέτος τη φάση εξυγίανσής της, που αποτυπώνεται στη μετατροπή της από προβληματική και ζημιογόνο βιομηχανία το 2000, με ζημίες ύψους 16,5 εκατ. ευρώ, σε υγιή και κερδοφόρο επιχείρηση, με κέρδη που αγγίζουν τα 22 εκατ. ευρώ το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v