Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσταση εταιρίας factoring από την Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε σύσταση εταιρείας με αντικείμενο την πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring).

Σύσταση εταιρίας factoring από την Εθνική Τράπεζα
Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε σύσταση εταιρείας με αντικείμενο την πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα η κατά 100% θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, Εθνική Factors A.E, στελεχωμένη από έμπειρο προσωπικό με υψηλή τεχνογνωσία, θα παρέχει δέσμη ολοκληρωμένων υπηρεσιών factoring.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και ανταποκρινόμενη στις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις της επιχειρηματικής πελατείας η Εθνική Τράπεζα επενδύει στο θεσμό του factoring, θεωρώντας ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης της αγοράς του factoring στη χώρα μας τα προσεχή έτη.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα μεγέθη της αγοράς factoring σε ομοειδούς μεγέθους οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (ο διαχειριζόμενος κύκλος εργασιών στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία το 2007 ανήλθε σε € 23 δις και € 16 δις αντίστοιχα, έναντι € 10 δις περίπου για το 2008 στη χώρα μας) ο συνολικός κύκλος εργασιών της αγοράς factoring στην Ελλάδα δύναται να αυξηθεί σημαντικά.

Η σύσταση της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ Factors A.E εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής απόφασης της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για ανάπτυξη των εργασιών πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ήδη ο Όμιλος προχωράει στη διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών factoring επιλεκτικά και στις λοιπές χώρες παρουσίας του, σύμφωνα με τις οικονομικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς.

Ειδικότερα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το κανονιστικό πλαίσιο έχει αρχίσει και θα ολοκληρωθεί σύντομα διαδικασία σύστασης εταιρείας factoring από τη Finansbank στην Τουρκία ενώ προγραμματίζεται η ανάπτυξη των εργασιών factoring από τις θυγατρικές Τράπεζες στη Βουλγαρία και Ρουμανία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Τράπεζας και των εταιρειών του Ομίλου, το factoring αποτελεί ένα σύγχρονο χρηματοοικονομικό προϊόν το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων από τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας.

Ειδικότερα, το factoring είναι ένα πολύτιμο προϊόν ενίσχυσης ρευστότητας την παρούσα περίοδο της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης αλλά αναμένεται επίσης να αποτελέσει δημοφιλές εργαλείο χρηματοδότησης και μοχλό ανάπτυξης των επιχειρήσεων και στη μετά την κρίση εποχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v