Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στόχος η αύξηση της συμμετοχής των ξένων

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει ακόμη και στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής φέρεται να εξετάζει η διοίκηση του ομίλου Εθνικής, ενώ στους στόχους της νέας διοίκησης είναι η αύξηση της συμμετοχής των ξένων στο 25% από το 18%-19% που έχουν σήμερα.

Εθνική: Στόχος η αύξηση της συμμετοχής των ξένων
του Γιώργου Μαντέλα

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει ακόμη και στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής φέρεται να εξετάζει η διοίκηση του ομίλου Εθνικής.

Αυτό βεβαίως θα γίνει στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι συνέργιες που μπορεί να δώσει η συνεργασία της θυγατρικής με τη μητέρα τράπεζα δεν είναι ικανοποιητικές, είπε σήμερα ο νέος διοικητής της Εθνικής, Τ. Αράπογλου σε συνάντήση του με εκπροσώπους του Τύπου.

Στις προθέσεις της διοίκησης είναι επίσης να ξαναδεί το μέλλον τόσο του Αστέρα της Βουλιαγμένης όσο και της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο πλαίσιο του διαχωρισμού της τράπεζας από τις μη χρηματοπιστωτικές εργασίες.

Δεύτερος βασικός στόχος είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά και η μείωση των εξόδων ενώ παράλληλα έως και το τέλος του επόμενου χρόνου έχει τεθεί ως προτεραιότητα η αύξηση της συμμετοχής των ξένων στο μετοχολόγιο της Εθνικής, έτσι ώστε το ποσοστό τους να φτάσει στο 25% από το 18%-19% που έχουν σήμερα.

Η νέα διοίκηση σκοπεύει να δώσει μεγάλη βαρύτατα και στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων προς τους μικρομεσαίους, που εκτιμά ότι υστερεί, καθώς επίσης και στην περαιτέρω αύξηση της παρουσίασης του ομίλου στο χώρο της Βαλκανικής.

Τέλος, και σε καθαρά θεωρητική βάση, η διοίκηση της Εθνικής εκτιμά ότι μπορεί να μην αναμένονται στρατηγικές κινήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, όμως θεωρεί ότι σε θεωρητική πάντα βάση, αν επρόκειτο να γίνει μια στρατηγική κίνηση από πλευράς Εθνικής, θα γίνονταν στο εσωτερικό πεδίο και όχι σε συνεργασία με κάποιον ξένο όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v