Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νανόπουλος: Η οικονομία υποσκάπτει τη σταθερότητα

Με πρωτοβουλία της Eurobank πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση στην οποία παρουσιάσθηκαν οι νέες πρωτοβουλίες της Eurobank EFG στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Νανόπουλος: Η οικονομία υποσκάπτει τη σταθερότητα
Οι αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας υποσκάπτουν την οικονομική σταθερότητα και την προοπτική επιστροφής σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όταν ξεπερασθούν οι συνέπειες της κρίσης υπογράμμισε ο κ. Νανόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της Eurobank στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Οι κυριότερες από αυτές καθρεφτίζονται στα γνωστά υψηλά δίδυμα ελλείμματα: το δημοσιονομικό έλλειμμα που συνδυάζεται και με το υπέρογκο δημόσιο χρέος και τον υπερτροφικό δημόσιο τομέα, και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, που αντανακλά το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας τόνισεο κ. Νανόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε το αναπτυξιακό υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας των τελευταίων 15 ετών, που στηρίχθηκε κυρίως στην αύξηση της δημόσιας και κυρίως της ιδιωτικής κατανάλωσης και στην τόνωση της εγχώριας ζήτησης, έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο του.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη ο νέος αναπτυξιακός προσανατολισμός της χώρας πρέπει να έχει ισχυρές βάσεις:

1. στη βελτίωση της οικονομικής εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων,

2. στην αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας των εξαγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

3. στην ενίσχυση των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων και κυρίως στα έργα υποδομών, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό και δυνατότητες.

4. στη διαμόρφωση φιλικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και επενδυτικών κεφαλαίων.

5. στην προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, που προάγουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

6. στη δημιουργία ενός αποτελεσματικότερου Δημόσιου Τομέα, ανταποδοτικού στις υπηρεσίες, όχι σπάταλου, με σταθερούς κανόνες και φορολογική πολιτική, που στηρίζει με σύγχρονους τρόπους και στρατηγική θεώρηση την υγιή επιχειρηματική δράση, τις επενδύσεις στις υποδομές και τον εξωστρεφή αναπτυξιακό προσανατολισμό. 

Αναλυτικότερα με πρωτοβουλία της Τράπεζας Eurobank EFG και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009) εκδήλωση στην οποία παρουσιάσθηκαν οι νέες πρωτοβουλίες της Eurobank EFG στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν με παρεμβάσεις τους οι ομιλητές:

κ. Νικόλαος Νανόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Eurobank EFG
κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος
Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)
κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος
Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη
Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων
κ. Νικόλαος Καραμούζης
Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Eurobank EFG

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 300 επιχειρηματίες οι οποίοι εκπροσωπούν όλο το φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας της ελληνικής οικονομίας.

* Τα πλήρη κείμενα των ομιλιών των κ.κ. Νανόπουλου και Καραμούζη δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v