Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Οι όροι της έκδοσης του ΜΟΔ

Την έκδοση, είτε εφάπαξ είτε με σταδιακές τμηματικές εκδόσεις, ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους έως 500 εκατομμύρια ευρώ ενέκρινε η επαναληπτική γενική συνέλευση της Eurobank στις 30/6.

Eurobank: Οι όροι της έκδοσης του ΜΟΔ
Την έκδοση, είτε εφάπαξ είτε με σταδιακές τμηματικές εκδόσεις, ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους έως 500 εκατομμύρια ευρώ ενέκρινε η επαναληπτική γενική συνέλευση της Eurobank στις 30/6.  

Το ΜΟΔ θα είναι εξαγοράσιμο, μετατρέψιμο σε κοινές μετοχές της Τράπεζας, διάρκειας 91 ετών ενώ θα εκδοθεί με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Το ομολογιακό αυτό δάνειο θα διατεθεί σε τουλάχιστον μία εταιρεία ειδικού σκοπού, θυγατρική της Τράπεζας εδρεύουσα στο εξωτερικό, η οποία θα εκδώσει εξαγοράσιμους υβριδικούς τίτλους, ανταλλάξιμους με μετοχές της Τράπεζας υπό όρους και προϋποθέσεις ίδιες με αυτές του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Η Τράπεζα θα έχει το δικαίωμα εξαγοράς του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, εν όλω ή εν μέρει, μετά πάροδο 5 ετών από την ημερομηνία κάθε έκδοσης και εφόσον έχει δοθεί σχετική έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το επιτόκιο της κάθε έκδοσης δεν θα υπερβαίνει το 10%. Το δικαίωμα μετατροπής θα μπορεί να ασκηθεί από τον ομολογιούχο, με έγγραφη δήλωσή του προς την Τράπεζα, μετά πάροδο πέντε ετών από την ημερομηνία κάθε έκδοσης.

Η τιμή της έκδοσης των νέων κοινών μετοχών της Τράπεζας που τυχόν προκύψουν συνεπεία της άσκησης του δικαιώματος μετατροπής των ομολογιών θα βασίζεται στην τρέχουσα τιμή της μετοχής κατά το τελευταίο διάστημα που θα προηγηθεί της μετατροπής, με μια μικρή σχετικά έκπτωση έως 15%, η οποία, τιμή, δεν θα είναι μικρότερη από την ονομαστική αξία της μετοχής της Τράπεζας ή μεγαλύτερη από € 50.

Η τελική τιμή μετατροπής ή ο λόγος μετατροπής θα αποφασισθεί από το Δ.Σ., πριν από κάθε έκδοση του δανείου.

Τέλος, το Δ.Σ. εξουσιοδοτήθηκε από τη Γενική Συνέλευση να καθορίσει τους ειδικότερους όρους του δανείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v