Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνουν οι εγκαταστάσεις της BP στο Πέραμα

Kατ΄αρχήν συμφωνία του Υπουργείου Ανάπτυξης με την ΕΛΠΕ ΑΕ για το οριστικό κλείσιμο των δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων της BP Hellas που βρίσκονται στην περιοχή Περάματος Αττικής.

Κλείνουν οι εγκαταστάσεις της BP στο Πέραμα
Kατ΄αρχήν συμφωνία του Υπουργείου Ανάπτυξης με την ΕΛΠΕ ΑΕ για το οριστικό κλείσιμο των δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων της BP Hellas που βρίσκονται στην περιοχή Περάματος Αττικής και καταλαμβάνουν χώρο 130 στρεμμάτων, ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΑΝ.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών ΕΛΠΕ ΑΕ και BP Hellas για την μεταβίβαση της πλειονότητας της εμπορικών δραστηριοτήτων της δεύτερης προς την πρώτη, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από συνεργασία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κωστή Μουσουρούλη με τη διοίκηση της ΕΛΠΕ ΑΕ.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛΠΕ ΑΕ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού στην προσπάθεια της Πολιτείας να βρεθεί οριστική και βιώσιμη λύση στο Κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την λειτουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων των εταιρειών εμπορίας Πετρελαιοειδών στην περιοχή του Περάματος.

Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Η ανάπτυξη του αστικού ιστού στην περιοχή του Περάματος κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει, πράγματι, οδηγήσει την τοπική κοινωνία να θέτει θέμα παραμονής των εγκαταστάσεων. Για τη μετεγκατάσταση των δεξαμενών πρέπει να αντιμετωπιστεί πλήθος τεχνικών, οικονομικών, ιδιοκτησιακών και άλλων ζητημάτων, χωρίς να διαταράσσεται η επάρκεια του ανεφοδιασμού και, επομένως, η οικονομική δραστηριότητα στο λεκανοπέδιο. Για το λόγο αυτό απαιτούνται ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπεύθυνοι χειρισμοί από όλες τις πλευρές.

Έτσι σήμερα γίνεται, μετά από πολλές δεκαετίες, ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης του αστικού ιστού του Περάματος. Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κκ Χριστοδούλου και Κωστόπουλο και το Γενικό Γραμματέα κ. Μουσουρούλη, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού προς όφελος των κατοίκων του Περάματος και της ευρύτερης περιοχής».

Το Υπουργείο Ανάπτυξης αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή το όλο ζήτημα της μετεγκατάστασης των δεξαμενών του Περάματος, με βάση τρεις παραμέτρους: Σεβασμός στο περιβάλλον, ομαλή λειτουργία της αγοράς και απρόσκοπτος ανεφοδιασμός του Λεκανοπεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v