Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’ s: Η σημασία της Atlantic Bank για την ΕΤΕ

Χωρίς στρατηγική σημασία, εκτιμά η Moody’s ότι είναι η συμμετοχή της Εθνικής στην αμερικανική Atlantic Bank, προβλέποντας ωστόσο ότι η ελληνική μητρική θα φροντίζει τη θυγατρική της κυρίως για λόγους ”κύρους”.

Moody’ s: Η σημασία της Atlantic Bank για την ΕΤΕ
Σε αξιολόγηση των καταθέσεων και της οικονομικής ευρωστίας της Atlantic Bank of New York, εξ’ ολοκλήρου θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε η Moody’s συνυπολογίζοντας την οικονομική κατάσταση, αλλά κυρίως τις προθέσεις της ελληνικής μητρικής.

Συγκεκριμένα, η Moody’s αναφέρει πως οι αξιολογήσεις A3 για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις της Atlantic, Prime-1 για τις βραχυπρόθεσμες και C- για την οικονομική ευρωστία, αντανακλά την ενδυνάμωση που η τράπεζα απολαμβάνει από το ότι ανήκει στην Εθνική Τράπεζα.

Η Moody’s δεν πιστεύει ότι η Atlantic έχει στρατηγική σημασία για την Εθνική, αλλά θεωρεί πως η ελληνική εταιρία θα υποστηρίξει την θυγατρική της έναντι των απαιτήσεων των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών, για λόγους που κυρίως σχετίζονται με την προσπάθειά της να διατηρήσει το κύρος της στις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v