Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Πώς "βλέπει" το 2009

Στόχος της Space είναι να επαναλάβει φέτος τις περυσινές οικονομικές επιδόσεις ως προς τον κύκλο τόσο των εργασιών όσο και της κερδοφορίας, ανέφερε κατά τη χθεσινή Γ.Σ. των μετόχων η διοίκηση της εταιρίας.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Space Hellas: Πώς βλέπει το 2009
Στόχος της Space Hellas είναι να επαναλάβει φέτος τις περυσινές οικονομικές επιδόσεις ως προς τον κύκλο τόσο των εργασιών όσο και της κερδοφορίας, ανέφερε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εισηγμένης κ. Γιώργο Λαγογιάννη, η μείωση των εσόδων από τον τομέα των επιχειρήσεων δεν θα είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα προβλέπεται να υπάρξουν περισσότερα έσοδα σε ό,τι αφορά τα έργα, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των οποίων ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρία έχει υποβάλλει αιτήσεις για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ύψους περίπου 40 εκατ., ενώ προετοιμάζεται για να διεκδικήσει και άλλα έργα ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαγογιάννης "η ανάληψη μεγάλων έργων μας εξασφαλίζει και επιπρόσθετα οφέλη σε βάθος χρόνου, λόγω των εργασιών υποστήριξης, ή των εσόδων από την εκ των υστέρων διαχείριση των έργων, και αυτό θα φανεί σε μεγαλύτερο βαθμό στη Space Hellas από το 2010 - 2011 και μετά". Και συμπλήρωσε ότι ο κίνδυνος της εταιρίας σε περιόδους χαμηλού ύψους έργων είναι περιορισμένος, λόγω του ότι ο βασικός κορμός των στελεχών αυτών απασχολείται ταυτόχρονα και στην "καθημερινή δουλειά" της Space Hellas.

"Στόχος μας είναι η εταιρία να εξασφαλίζει κέρδη προσφέροντας υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, ενώ τα μεγάλα έργα καλούνται να παίξουν ενισχυτικό ρόλο στην κερδοφορία μας", τόνισαν στελέχη της εισηγμένης.

Γενικότερα, η διοίκηση της Space Hellas αναφέρθηκε στην υγιή ρευστότητα που διαθέτει, στην ανυπαρξία προβλήματος επισφαλειών, καθώς και στην έμφαση που δίνει στην εκμετάλλευση των νέων τάσεων, σε μακροπρόθεσμη βάση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δίνεται μεγάλη έμφαση σε τομείς όπως το data center integration, η ανάπτυξη των εφαρμογών video μέσω των δικτύων και η τάση των τραπεζών να μην αναπτύσσουν δικά τους δίκτυα, αλλά να χρησιμοποιούν δίκτυα εξειδικευμένων εταιριών που θα προσαρμόζονται άμεσα στις νέες εξελίξεις.

Εξάλειψη συσσωρευμένων ζημιών

Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση ψηφίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω κεφαλαιοποίησης αποθεματικών, με αποτέλεσμα την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από τα 32 στα 40 λεπτά καθώς και την πλήρη απαλοιφή του υπολοίπου συσσωρευμένων ζημιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v