Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμβάσεις με τον Δήμο Χορτιάτη υπέγραψε η ΕΥΑΘ

Την υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων για την εκτέλεση έργων υποδομής στα όρια του δήμου, υπέγραψαν πρόσφατα η ΕΥΑΘ και ο Δήμος Χορτιάτη.

Συμβάσεις με τον Δήμο Χορτιάτη υπέγραψε η ΕΥΑΘ
Την υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων για την εκτέλεση έργων υποδομής στα όρια του δήμου, υπέγραψαν πρόσφατα η ΕΥΑΘ  και ο Δήμος Χορτιάτη.

Η πρώτη προγραμματική σύμβαση αφορά στην κατασκευή αγωγού σύνδεσης δύο δεξαμενών στο δημοτικό διαμέρισμα Ασβεστοχωρίου του Δήμου Χορτιάτη, προκειμένου να καταστεί ομαλότερη η παροχή νερού στο σύνολο του οικισμού, ενώ η δεύτερη προβλέπει καίριες παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης της ίδιας περιοχής, με αντικαταστάσεις παλιών σωλήνων αλλά και ελαχιστοποίηση των διαρροών και των βλαβών.

"Με τις πρώτες δράσεις για την ένταξη του Δήμου Χορτιάτη στην 'ομπρέλα' της ΕΥΑΘ -από κοινού με τους δήμους Αγίου Αθανασίου και Μίκρας- η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στη στρατηγική της επέκτασης της ζώνης δραστηριότητάς της, καλύπτοντας σταδιακά το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και εξυπηρετώντας μακροπρόθεσμα έναν πληθυσμό πλέον του 1,3 εκατ. κατοίκων. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, κ. Γιώργος Σκόδρας, τόνισε: "Η πρώτη φάση επέκτασης της εταιρίας για την περίοδο 2007 - 2011 ολοκληρώθηκε ήδη και περιλαμβάνει τον Εχέδωρο, το Ωραιόκαστρο, την Πυλαία, τα Πεύκα, τη Νικόπολη και τους Ανθόκηπους".

Επίσης για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Χορτιάτη, κ. Μιχάλης Γεράνης, επισήμανε: "Μετά την ένταξη του δήμου μας στη ζώνη ευθύνης της ΕΥΑΘ, ξεκινάει σήμερα και η συνεργασία μας στην πράξη με την υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ της ΕΥΑΘ, του Δήμου Χορτιάτη και της ΔΕΥΑ, για την εκτέλεση έργων υποδομής και νέων δικτύων. Η ύδρευση και η αποχέτευση βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων μας και με τη συνεργασία αυτή, που αποτελούσε πάγιο αίτημα, ο στόχος έρχεται πιο γρήγορα".

Σημειωτέον ότι η ΕΥΑΘ ενισχύει ήδη τον Δήμο Χορτιάτη με περίπου 800.000 κ.μ. νερού ετησίως για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v