Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Κοιτάζει τώρα για εξαγορές

Το ενδεχόμενο υλοποίησης εξαγορών άλλων εταιριών πληροφορικής κυρίως στη δυτική Ευρώπη εξετάζει ο όμιλος της Profile με στόχο να βγει ενισχυμένος μετά το πέρας της οικονομικής κρίσης.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Profile: Κοιτάζει τώρα για εξαγορές
Το ενδεχόμενο υλοποίησης εξαγορών άλλων εταιριών πληροφορικής κυρίως στη δυτική Ευρώπη εξετάζει ο όμιλος της Profile με στόχο να βγει ενισχυμένος μετά το πέρας της οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος και CEO του ομίλου κ. Χ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στις υψηλές επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια και στους 3 τομείς δραστηριότητας της εταιρίας (software, integration, δημόσιος τομέας) εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το επόμενο business plan θα εμφανίσει δυναμική ανάπτυξη και στους 3 παραπάνω τομείς.

Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε με έμφαση στην υψηλή ρευστότητα της εταιρίας του (δάνεια 4 εκατ., ίδια κεφάλαια 15 εκατ.), σημειώνοντας ότι ο δανεισμός διατηρήθηκε σταθερός παρά τις καθυστερήσεις πληρωμών του Δημοσίου οι οποίες κυμαίνονται γύρω στα 10 εκατ. ευρώ.

---Οι φετινοί στόχοι

Για το σύνολο της φετινής χρονιάς στόχος της Profile είναι να επιτύχει κύκλο εργασιών και κέρδη αντίστοιχα των περυσινών, γεγονός που σημαίνει ότι αναμένει βελτίωση επιδόσεων στο β΄ εξάμηνο.

Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της εταιρίας του μετά και τις αρκετές συμβάσεις που υπέγραψε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αποφάσεις της Γ.Σ.

Η Γ.Σ. αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,011 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η 24η Ιουλίου 2009, ημέρα Παρασκευή.

Αναλυτικότερα, το μέρισμα για τη χρήση 2008 ανέρχεται σε 0,011 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο ποσό θα προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 289.027 ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρία, ήτοι κατά ποσό 0,000267 Ευρώ ανά μετοχή , ώστε συνολικά το μέρισμα ν' ανέλθει στο ποσό των 0,011267 ευρώ ανά μετοχή , από το οποίο παρακρατείται ο αναλογούν στο μέρισμα φόρος ποσοστού 10% και συνεπώς το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θ' ανέλθει σε 0,01014 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι με βάση τον νέο αναθεωρημένο Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις από 1.1.2009 διενεργούνται σύμφωνα με τον κανόνα "record date" που αντικαθιστά τον κανόνα "trade date".
 
Σύμφωνα με τον νέο κανόνα, δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω του μερίσματος) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 28ης Ιουλίου 2009,ημέρα Τρίτη (record date).

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την 3η Αυγούστου 2009, ημέρα Δευτέρα, από την Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, τροποποιήθηκε το εύρος τιμών για την αγορά ιδίων μετοχών με την ελάχιστη τιμή να υποχωρεί στο 0,5 ευρώ. Αποφασίστηκε η πώληση διαμερισμάτων της εταιρίας επί της οδού Πραξιτέλους μέχρι το τέλος του έτους.

Εάν δεν βρεθεί αγοραστής σε ικανοποιητικό τίμημα, τότε τα ακίνητα θα αποκτηθούν από το περιβάλλον του κ. Στασινόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v