Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από 30/6 η Οlympic Ηandling περνά στη MIG

Υπό τον έλεγχο της MIG θα λειτουργεί από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, 30 Ιουνίου, η εταιρία επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής, η Οlympic Ηandling.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Από 30/6 η Οlympic Ηandling περνά στη MIG
Υπό τον έλεγχο της MIG θα λειτουργεί από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, 30 Ιουνίου, η εταιρία επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής, η Οlympic Ηandling, η πρώτη από ολόκληρο τον όμιλο που μεταβαίνει στο νέο καθεστώς λειτουργίας.

Η ανάληψη του έλεγχου λειτουργίας της επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής από τον όμιλο MIG θα είναι πλήρης και θα αφορά στο σύνολο της δραστηριότητας της εταιρίας στα 36 αεροδρόμια της χώρας όπου αυτή έχει παρουσία.

Προκειμένου η εταιρία επίγειας εξυπηρέτησης από τα ξημερώματα της Τρίτης να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα έχουν γίνει ήδη οι προσλήψεις 2.100 ατόμων, μόνιμου και εποχικού προσωπικού, που απαιτείται ώστε αυτή να μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Η επιτυχία του εγχειρήματος μετάβασης στο νέο σχήμα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού όπως τονίζεται, ιδίως από την πλευρά του προσωπικού, η επίγεια εξυπηρέτηση είναι σχεδόν το ήμισυ του νέου σχήματος.

Η επιλογή της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης προκειμένου να είναι η πρώτη που θα μεταβεί στο νέο καθεστώς είχε γίνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα καθώς όλοι οι εμπλεκομένοι ήθελαν να εξασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση από την υφιστάμενη κατάσταση στη νέα χωρίς να υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία της, εν μέσω μάλιστα θερινής περιόδου οπότε και η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη.

Με το σκεπτικό της λειτουργικότητας, λοιπόν, κρίθηκε ότι η Οlympic Ηandling θα μπορούσε χωρίς πρόβλημα να περιέλθει στον έλεγχο της MIG νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου, που είναι η συμφωνημένη ημερομηνία μετάβασης από το ελληνικό δημόσιο στον νέο ιδιοκτήτη.

Οι διαδικασίες μετάβασης των δύο υπολειπόμενων εταιριών, της εταιρίας πτητικού έργου και της εταιρίας τεχνικής βάσης, θα ολοκληρωθούν κανονικά την 1η Οκτωβρίου καθώς εκτός των άλλων απομένουν ακόμα οι προσλήψεις προσωπικού για τις εταιρίες αυτές. Σύμφωνα με στελέχη του ομίλου MIG, είναι λογικό να υπάρχουν ακόμη κενά στις προσκλήσεις ιπτάμενων και τεχνικών, αφού παράλληλα πρέπει να εξασφαλίζεται η λειτουργικότητα των υφιστάμενων εταιριών αλλά και να προχωρά η συγκρότηση των νέων. Πάντως, όπως σημειώνεται, η συγκρότηση των νέων εταιριών βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.

Με 32 αεροσκάφη θα επιχειρεί η Olympic Air

Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του στόλου της νέας εταιρίας πτητικού έργου η οποία από τον Οκτώβριο θα επιχειρεί με συνολικά 32 αεροσκάφη. Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται ότι θα παραληφθούν 10 συνολικά αεροπλάνα τύπου A319 και A320.

Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου ένα δεκαήμερο ανακοινώθηκε ότι η Aviation 3 Limited θυγατρική της MIG υπέγραψε συμφωνία παραγγελίας για 8 καινούργια αεροσκάφη Q400, στα οποία περιλαμβάνονται τέσσερα Q400NextGen, με δικαίωμα αγοράς 8 επιπλέον αεροσκαφών Q400NextGen.

Η αξία της παραγγελίας ανέρχεται σε περίπου 224 εκατ. δολάρια και μπορεί να φτάσει τα 468 εκατ. δολάρια εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα αγοράς και των υπόλοιπων οκτώ αεροσκαφών. Η παράδοση των αεροσκαφών αυτών θα ξεκινήσει μέσα στο Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v