Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Ανεπίκαιρες οι παραδοχές του business plan

Οι παραδοχές βάσει των οποίων η Εθνική συνέταξε το business plan 2007-09 έχουν μεταβληθεί λόγω δυσμενούς παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας και ως εκ τούτου το επιχειρησιακό σχέδιο έπαψε να ισχύει, ανακοίνωσε η ΕΤΕ. 

ETE: Ανεπίκαιρες οι παραδοχές του business plan
Οι παραδοχές βάσει των οποίων η Εθνική συνέταξε το business plan 2007-09 έχουν μεταβληθεί λόγω της δυσμενούς παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας και ως εκ τούτου το επιχειρησιακό σχέδιο έπαψε να ισχύει, ανακοίνωσε η ΕΤΕ.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζει η τράπεζα, εν όψει της αναγγελθείσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, εξαιτίας της άσχημης παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας και της συνεχιζόμενης αστάθειας που επικρατεί στις αγορές όπου δραστηριοποιείται η ίδια και οι εταιρίες του ομίλου της, οι παραδοχές βάσει των οποίων εκπόνησε το επιχειρησιακό σχέδιό της για την τριετία 2007 - 2009 έχουν μεταβληθεί και εκ των πραγμάτων έχουν καταστεί ανεπίκαιρες.

Κατά συνέπεια, είναι προφανές ότι το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο που στηρίχτηκε στις παραδοχές αυτές έχει πάψει να ισχύει.

Σημειώνεται ότι το business plan που είχε ανακοινώσει η Εθνική στις 22 Φεβρουαρίου 2007 έκανε λόγο για μέση ετήσια αύξηση εσόδων 16% και για μέση ετήσια αύξηση κερδών 22% στην τριετία.

Παράλληλα, προέβλεπε αύξηση των εγχώριων χορηγήσεων με ρυθμό άνω του 17% ετησίως, με διπλάσιο ρυθμό στη ΝΑ. Ευρώπη και στην Τουρκία. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο υπολογιζόταν να κινηθεί κοντά στις 400 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v